Tak my vycouváme. Policie zveřejnila záběry z kontroly dětí, které ujely v malém sporťáku

Děti v autíčku překvapily řidiče v Brně.

Caparti v autě

Vlastním očím nevěřili brněnští strážníci, když o víkendu projížděli po tamní staré dálnici. V jízdním pruhu tam míjeli dvě děti ve zmenšeném modelu sportovního vozu. Chlapci překvapeným strážníkům nejen že svůj stroj předvedli, ale nakonec jim i navrhli, že z rušné silnice vycouvají.

O víkendu přijal operátor tísňové linky Městské policie Brno velmi překvapivé oznámení. Ve výjezdu z ulice Štouračová směrem ven z Brna se měli prohánět dva malí kluci s autem. Těžko soudit, co si policisté, když přijali tento hovor, mysleli, ale jejich kolegové, kteří dorazili na místo o pár chvil později, byli pořádně překvapení.

„Strážníci služební automobil postavili tak, aby chlapcům poskytoval v provozu ochranu a hned, jakmile rozsvítili majáky, tak se vydali zjišťovat, co sem dva malé dobrodruhy přivedlo,“ sdělil CNN Prima NEWS mluvčí brněnské policie Jakub Ghanem.

Policisté se od dvou šestiletých chlapců například dozvěděli, že jejich naleštěný sporťák pohodlně zvládne až tři sta kilometrů za hodinu a že je jejich elektromobil poháněn dvěma baterkami. Celá policejní kontrola se ale nakonec obešla bez zkoušky na alkohol nebo kontroly pojištění.

I přesto, že chlapci chtěli vycouvat sami, nakonec si je odvedli jejich rodiče. „Ti se potom dostavili na místo a strážnici jim poskytli doprovod na nejbližší výjezd,“ uzavřel Ghan.

Mladá dvojice sice vyvázla bez postihu, to se ale nemusí týkat jejich rodičů. Policisté po tomto incidentu byli nuceni postupovat podle zákona a o celé události informovat Orgán sociálně právní ochrany dětí.

Tagy: