Na Primě startuje nový seriál Zákony vlka. Herci prozradili, co bude jeho hlavním lákadlem

Už 18. března startuje na televizi Prima nový detektivní seriál Zákony vlka se Stanislavem Majerem a Lindou Rybovou v hlavních rolích. Osmidílné drama sleduje příběh Roberta Černého, muže propuštěného z vězení, který shodou okolností získává identitu policisty a zároveň má nastoupit jako nový policejní šéf v zapadlé obci v pohraničí. S tou ho ovšem pojí nejen osudový vztah s jeho bývalou partnerkou Sárou, ale i nedořešené záležitosti z minulosti.

Stanislav Majer, který někdejšího profesionálního zločince v minisérii ztvárnil, věří, že jeho postava má divákům co nabídnout. „Robert je takový dost přímočarý člověk, v určitých situacích asi hodně chladnokrevně uvažující. Okolnosti ho vrhly do – dejme tomu – samotářského způsobu života. Trochu se s tím pere, takže si zároveň myslím, že je nějakým způsobem citlivý,“ prozradil Majer, jenž se už na stopě zločinu ocitl například coby rázný strážmistr Vilém Černý v oblíbeném slovenském seriálu 1890.

Jeho bývalou partnerkou je Sára Pokorná, kterou ztvárnila Linda Rybová. Ta svou postavu považuje za tajemnou a pozoruhodnou bytost, kterou může každý divák vnímat jinak. „V době, kdy ji vidíme poprvé, je její současný život úplně odlišný od jejího minulého života. To souvisí s tím, že se uklidila a skrývá se, protože má minulost, která není úplně dobrá. Snaží se být někým jiným, snaží se žít normální život, ale je to holka z děcáku,“ popsala Rybová svou hrdinku.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřel hollywoodský velikán Walter Mirisch. Stál za trháky Někdo to rád horké i Sedm statečných

Herečka prozradila i něco málo o tom, co Sáru v minisérii čeká. „Minulost se jí začíná vracet. Není z toho úplně šťastná, protože jí to strašně komplikuje život úplně ve všech směrech,“ řekla.

V rolích místních policistů se představí Jan Novotný a Tereza Švejdová. Diváci se mohou těšit také na Jana Vondráčka, Josefa Poláška či Martina Myšičku.

Režie detektivního seriálu se zhostil absolvent Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy a Katedry dokumentární tvorby na pražské FAMU, režisér Marek Najbrt. Scénář napsal Robert Geisler, který s Najbrtem spolupracoval na celé řadě projektů.

Zákony vlka se natáčely převážně v Brdech a přilehlém okolí. K televizi tak leckoho přikove nejen děj, ale i obdivovatelé české přírody a památek si přijdou na své. Prostřednictvím obrazovek se totiž podívají na pamětihodnosti obce Třebotov či k Tetínskému vodopádu.

Temná kriminální minisérie nemá v názvu majestátní zvíře jen tak pro nic za nic. Podle herečky Kristýny Frejové, která v ní ztvární forenzní patoložku, jsou v seriálu hned dvě výrazná lákadla a obě jsou potěchou pro oči nejednoho diváka. „Budeme tady mít živého vlka, kterého jsem ještě neviděla, strašně se na něj těším. A kdyby už kvůli ničemu jinému, tak kvůli tomu vlkovi – a dámy, co si budeme povídat, Standa Majer je krásný urostlý muž, takže i proto,“ zasmála se.

Tagy: