Pořádná vzpruha pro švýcarské fotbalisty před zápasem s Českem. Dočkali se hvězdné návštěvy

Tenista Roger Federer (vlevo) přebírá od trenéra švýcarské fotbalové reprezentace Murata Yakina dres během soustředění v Bad Ragazu před zápasem Ligy národů v Praze proti Česku.

Federer u fotbalistů

Roger Federer, jeden z nejlepších tenistů historie, zpestřil přípravu švýcarské fotbalové reprezentace na utkání s Českem v Lize národů. Den před odletem do Prahy dorazil za týmem trenéra Murata Yakina na soustředění do Bad Ragazu.

„Bylo to překvapení a velmi milé setkaní. Rogera jsem viděl poprvé naživo, tak jsem rád, že jsem se s ním mohl setkat,“ popsal stoper švýcarského národního týmu Nico Elvedi, který hraje v německé bundeslize za Borussii Mönchengladbach.

Kouč Yakin předal Federerovi, velkému sportovními fanouškovi, dres, který mu hráči později podepsali. Ani se nezlobil, že přišel o desítky minut tréninku. Poznamenal, že pro hráče šlo o motivační záležitost, protože celé mužstvo považuje věhlasného tenistu za nejlepšího v historii, přestože v počtu získaných grandslamových titulů z Australian Open, Roland Garros, Wimbledonu a US Open o jeden zaostává za Španělem Rafaelem Nadalem.

Profesionálové se těšili ze snímků se šampionem

I sami fotbaloví profesionálové vydělávající desítky milionů ocenili, že byl k dispozici svazový fotograf a každý z hráčů získal fotografie s dvacetinásobným grandslamovým šampionem. Ať už šlo o hvězdné brankáře Yanna Sommera či Gregora Kobela nebo útočníka Rubéna Vargase.

Gólman Borussie Dortmund Kobel, čtvrtý nejdražší hráč současného švýcarského kádru s cenou 20 milionů eur, ke svému příspěvku na sociální síti Instagram přidal poznámku: GO-AT, což znamená Greatest of all Time, tedy Největší navždy.

Pro Federera nešlo o první návštěvu sportovců v tomto roce. V březnu zavítal do Lenzerheide na finále Světového poháru v alpském lyžování, kde se ochotně fotil se všemi lyžařkami i lyžaři, rozdával rozhovory. Tehdy to měl pět minut autem ze svého sídla ve Valbelle, kde tráví většinu času během rekonvalescence. Nyní musel jet o půl hodiny déle, aby se pobavil s fotbalisty.

Česká fotbalová reprezentace vstoupí do nejvyšší ligy A Ligy národů 2022–2023 ve čtvrtek od 20:45 hodin v pražském Edenu proti Švýcarsku, momentálně 14. celku žebříčku Mezinárodní fotbalové federace. Dalšími soupeři budou sedmí Španělé a osmí Portugalci. Češi jsou na 33. místě.

Tagy: