Tenistka Krejčíková je po triumfu ve Wimbledonu na desátém místě žebříčku. Poskočila o 22 míst

Česká tenistka Barbora Krejčíková se po sobotním triumfu ve finále wimbledonské dvouhry posunula na desáté místo světového žebříčku. Bývalá dvojka žebříčku WTA si polepšila o 22 míst. Ve čtyřhře se na druhé místo posunula Kateřina Siniaková.

Osmadvacetiletá Krejčíková ve finále v All England Clubu porazila 6:2, 2:6 a 6:4 Jasmine Paoliniovou z Itálie a po vítězství na Roland Garros 2021 získala druhý grandslamový titul. Do elitní desítky žebříčku se vrátila poprvé od letošního ledna. Světovou dvojkou byla v únoru před dvěma lety.

ČTĚTE TAKÉ: Krejčíková se setkala s princeznami Kate i Charlotte. U sektu žertovala se slavnou zpěvačkou

Loňská wimbledonská šampionka Markéta Vondroušová naopak po vyřazení v prvním kole první desítku opustila. Pětadvacetiletá Češka se po neúspěšné obhajobě propadla z šesté pozice na osmnáctou příčku.

Ve čtyřhře se na druhé místo pořadí WTA posunula Siniaková, která turnaj ve Wimbledonu ovládla spolu s Američankou Taylor Townsendovou. Osmadvacetiletá Češka si po zisku deváté grandslamové trofeje v deblu polepšila o tři místa.

V čele mužského ani ženského pořadí změny nenastaly. Světovými jedničkami ve dvouhře zůstali Ital Jannik Sinner a Iga Świąteková z Polska, přestože v All England Clubu vypadli už ve čtvrtfinále, respektive ve třetím kole.

Jednadvacetiletý Španěl Carlos Alcaraz, který v nedělním finále dvouhry porazil 6:2, 6:2 a 7:6 sedmatřicetiletého Novaka Djokoviče, je stále na třetím místě. Srbský držitel rekordních 24 grandslamů je druhý.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Vondroušová s Muchovou se oblékly do olympijského. Upozorňují na jeden problém

Tagy: