RADAR: U Prahy platí povodňová bdělost, čekají se deště. Podívejte se, jak bude o víkendu

Ve čtvrtek teploměry v Česku naměří až 17 °C, během dne se však očekává místy déšť, v polohách nad 500 metrů dokonce i déšť se sněhem. Nadále platí povodňová bdělost, a to v Praze na Vodním díle Vrané. S blížícím se víkendem se bude oteplovat, očekává se i jasná obloha. Už v neděli se však čekají opět přeháňky a ojedinělé bouřky.

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, z rána se očekávají ojedinělé mlhy. V západní polovině Čech bude místy zpočátku pršet, v polohách nad 500 metrů se může objevit také déšť se sněhem. Jinde by pršet mělo jen ojediněle. Až do 11. hodiny platí povodňová bdělost.

„V důsledku řízených manipulací na VD Vrané se na dolním toku Vltavy v profilu Praha-Chuchle bude udržovat hladina na úrovni pro 1. stupni povodňové aktivity,“ uvádí odborníci z Českého hydrometeorologického úřadu (ČHMÚ).

Situaci nejen ve svém kraji můžete sledovat na radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu kategorii Déšť a bouře.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Sundejte je: Aktivisté narušili zápas na mistrovství světa. Fanoušci zuřili, hráči nechápali

Teploměry však během dne naměří příjemné teploty. Ty nejvyšší by se měly pohybovat mezi 13 až 17 °C, na západě Čech kolem 4 °C a na horách kolem 7 °C.

V noci na pátek bude jasno až polojasno, ojediněle se očekávají mlhy. Nejnižší teploty se budou pohybovat mezi 6 až 2 °C. Vát by měl mírný východní až jihovýchodní vítr o síle 2 až 5 m/s.

Během dne bude jasno až polojasno, přechodně i oblačno. V pátek z rána se ojediněle očekávají mlhy, na Šumavě výjimečně přeháňky. Nejvyšší teploty však budou skutečně jarní, pohybovat se budou mezi 17 až 21 °C.

Obdobné počasí se očekává i v sobotu. Teploměry by měly naměřit 17 až 21 °C, obloha by měla být jasná až polojasná. Později by však na západě Čech mělo přibývat oblačnosti.

Poslední víkendový den bude zpočátku skoro jasno až polojasno, to se však změní. Od západu by v neděli mělo postupně přibývat oblačnosti, stejně tak dorazí déšť nebo přeháňky, ojediněle by se měly vyskytnout i bouřky. Nejvyšší denní teploty však nadále budou příjemné, vystoupat by měly až k 21 °C.

Tagy: