Hrála mrtvou a přežila vyvraždění rodiny. 11letá dívka pak popsala, proč bratr začal střílet

Zbraň (ilustrační snímek)

Rodinná tragédie v USA: Mladík zastřelil tři děti a dva dospělé

Policie v americkém státě Washington popsala detaily pětinásobné vraždy, ze které je podezřelý 15letý mladík. Ten měl doma zastřelit své rodiče a tři mladší sourozence. Podle přeživší sestry chtěl pak vyvraždění rodiny hodit na mrtvého bratra, informují zahraniční média.

Tragédie se udála v pondělí v městečku Fall City v americkém státě Washington. Patnáctiletý chlapec, který není jmenován, zastřelil v domě své rodiče Marka a Sarah Humistonovi. Střelci neunikli ani jeho mladší sourozenci  sedmiletá Katheryn, devítiletý Joshua a třináctiletý Benjamin, informuje The Guardian.

ČTĚTE TAKÉ: Děsivý incident v Lipsku. 13letá dívka zřejmě zaútočila na svou mladší sestru. Ta zemřela

Po brutálním činu měl obviněný zavolat na tísňovou linku 911, že jeho 13letý bratr Benjamin zastřelil celou rodinu a poté spáchal sebevraždu. Motivem podle něj bylo to, že ho rodiče přistihli při sledování porna. Zanedlouho ale na linku 911 zavolal soused, ke kterému se zatím dostala přeživší – dvakrát postřelená – sestra střelce, která si zachránila život tak, že hrála mrtvou. A podle jejích slov ve skutečnosti vraždil její nejstarší bratr.

Policisté brzy poté zadrželi podezřelého teenagera na příjezdové cestě. „Nedošlo k žádné významné konfrontaci s mladým mužem, který byl vzat do vazby,“ cituje BBC zástupce úřadu šerifa Mikea Mellise. Postřelenou dívku odvezli do nemocnice, ze které už ale byla mezitím propuštěna.

Podle deníku The Guardian vyšetřovatelům popsala, že její bratr měl nedávno problémy kvůli nepovedeným testům ve škole. Pistole, kterou použil, patřila jejich otci. Z dětí byl jediný, kdo znal kód k zamčené schránce, ve které byla uložená.

Na první pohled idylická rodina žila podle médií tradičním způsobem. Mark a Sarah Humistonovi patřili podle informací Daily Mail k bigotním křesťanům a byli na své děti velmi přísní. Vychovávali je tvrdě, kontrolovali jejich volný čas a rozhodovali, s kým se smí děti stýkat a kamarádit.

Nejmenovaný zdroj z blízkosti rodiny Daily Mailu popsal, že během léta svým nejstarším synům nařídili, aby se drželi dále od dětí z LGBTQ rodiny, která žila opodál. „Mark zjistil, že se chlapci s těmi dětmi spřátelili, a trval na tom, aby je už nikdy neviděli. Všichni z toho byli docela naštvaní,“ popsal zdroj.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Slovenský Hannibal a bratr slavného muzikanta prý jedl ženy. Mohl jich zabít až třicet

Tagy: