Dojemné rozloučení s Paťkou, kterou s matkou smetl vlak: K truchlícím se přidala i Čaputová

Ženu s malým dítětem na Slovensku srazil vlak, oba zemřeli

Tragédie na Slovensku, vlak zabil ženu s dítětem

Milovala malování a těšila se z maličkostí. Na devítiletou holčičku ze Slovenska, která společně se svou matkou zemřela po srážce s vlakem u obce Beňadiková, vzpomínali zaměstnanci speciální základní školy v Liptovském Jáně. Ti ji uctili i dojemným příspěvkem. Lítost nad rodinnou tragédií vyjádřila také prezidentka Zuzana Čaputová. Informuje o tom web Nový Čas.

Podle vyjádření přátel byla Zuzana, jež přišla o život na kolejích i se svou dcerkou Paťkou, skvělá žena. Měla celkem tři děti. Prostřední Paťka podle místních trpěla zdravotními problémy, a proto navštěvovala speciální školu, připomněl web Nový Čas.

K TÉMATU: Těžká nehoda aut na Slovensku: Šest zraněných, z toho čtyři děti. Na místo letěl vrtulník

Zaměstnanci jsou z tragické události v šoku. „Jen velmi těžko se v takové situaci hledají slova. Proto z úcty k památce malé Paťky sdílíme jen tichou vzpomínku. Odpočívej v pokoji, naše děvčátko,“ uvedli zástupci vzdělávacího zařízení pro děti se speciálními potřebami.

Svá slova přidala i slovenská hlava státu, kterou tragédie velmi zasáhla. „Myslím na paní Zuzanu, která v náručí se svou dcerkou ukončila svůj i její život. Myslím také na bolest, kterou musela prožívat až do té doby, než ji už nedokázala unést,“ vyjádřila soustrast Zuzana Čaputová.

„Vyčerpání, chudoba, nemožnost si najít zaměstnání, boje o příspěvky, jež aspoň trochu odlehčí v tíživé situaci, složitosti spojené s umístěním dětí do školy či školky, sociální izolace i stigma. Taková je často realita mnoha rodičů dětí se zdravotním znevýhodněním,“ posteskla si Čaputová a dodala, že by tento smutný případ měl představovat memento ohledně větší podpory rodin s podobně nelehkým životním osudem.

Na zesnulou matku s dítětem si vzpomněli také sousedé z obce Beňadiková. „Zuzka a Paťka byly nejen naše spoluobčanky, ale i naši blízcí, naše sluníčka, se kterými jsme se denně setkávali a které jsme měli rádi. O to hůře se nám v těchto chvílích hledají slova, i s odstupem několika hodin máme knedlík v krku a slzy v očích,“ stojí v příspěvku na facebookovém účtu obce.

K rodinné tragédii došlo v sobotu krátce před půl šestou večer. Slovenští policisté obdrželi telefonát, že na železniční trati v Beňadikové došlo ke střetu vlaku se dvěma osobami. Web TV JOJ uvedl, že žena držela během srážky dítě v náručí. Případem se zabývají tamní kriminalisté.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Nejrizikovější křižovatky? Na I. P. Pavlova se protíná vše. Expert popsal, na co dávat pozor

Tagy: