The Atavists v novém klipu „Here It Comes Again“ chtějí hubnout, ale chodí pozadu

Jak bude znít čtvrté album The Atavists, dává kapela ochutnat prvním singlem „Here It Comes Again“. Singl vychází spolu s videoklipem, který je od pátku 12. července dostupný na YouTube a také na streamovacích platformách.

„Píseň je o mém nekonečném boji s váhou, respektive o boji s nočním přejídáním. Konkrétně o noční cestě do nonstop otevřeného drive-inu pro průmyslově vyrobené potraviny, které si následně u celonočního sledování seriálů natlačím do obličeje," popisuje námět písně zpěvák a kytarista kapely Adam Krofián.

ČTĚTE TAKÉ: Karel Gott během své kariéry vydělal spoustu peněz. Dědicům konto vylepšuje i po smrti

Námět pro videoklip, v němž Krofián převážně couvá před kamerou skrz hospodu plnou lidí, ale snaží se hýbat pomalu, protože video bude následně zrychleno, přinesl manažer a přítel kapely Josef Luňák, který klip také režíroval. O kameru a postprodukci se postaral Jan Liščák. „Vždycky jsem chtěl udělat klip na jeden záběr bez střihu a teď se to konečně stalo. Celé se to muselo podařit maximálně na dva pokusy, protože jsme v té pardubické Pivní ambasádě dělali hrozný nepořádek a hospoda měla brzy normálně otevírat pro veřejnost. Navíc na mně začínalo být vidět, že mám všude na hlavě přilepenou rýži,“ vzpomíná na natáčení Adam Krofián.

Hudebně kapela pokračuje ve svém typickém hrubozrnném rock 'n' rollu silně ovlivněném rockovou hudbou 60. a zejména 70. let. „Here It Comes Again jsme nahráli v pardubickém studiu Streetsound s vynikajícím zvukařem Mattem Dieselem a jsme s touto spoluprací moc spokojeni. Chtěli jsme po dlouhé době vyzkoušet něco jiného. Sice to bylo v Pardubicích, ale ani to nám nahrávací zkušenost nezkazilo," uvedl Adam Krofián o nahrávání singlu.

Plány kapely na nejbližší období zahrnují kromě koncertování také vydání dalšího singlu s klipem na konci léta a celé nové album, které by mělo spatřit světlo světa v listopadu 2024.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Rytmus o dramatickém útěku z ohně: Na podvozku se odrážely plameny, měl jsem jen pár vteřin

Tagy:
přejídání kapela album píseň hudba kultura Tiskové zprávy The Atavists Here It Comes Again