Těhotnou ženu na Sumatře ušlapalo stádo slonů. Zvířata rozzuřilo tlučení do plechovek

Na indonéském ostrově Sumatra došlo k tragédii. Těhotnou ženu jménem Karsini tam ušlapalo stádo slonů, informoval deník Peoples Gazette Nigeria.

Incident se udál v oblasti Muara Lakitan, kde se žena pokusila ochránit rodinnou plantáž před skupinou divokých slonů. Aby je odplašila, začala tlouct do plechovek. Zvířata se však nelekla, naopak zaútočila a majitelku pole ušlapala, informoval deník Peoples Gazette Nigeria.

ČTĚTE TAKÉ: Jako v Čelistech? U Irska začal hon na velkého bílého žraloka, vědci slibují průlom

Poté, co stádo místo opustilo, vesničané se dostali k bezvládnému tělu. Podle policejního šéfa Abdula Karima byla Karsini v pátém měsíci těhotenství.

„Divocí sloni navštěvují tento region ve stádech, která čítají až stovku jedinců,“ vysvětlil Karim. Ten doporučil nikdy nepřitahovat jejich pozornost. „Nerušte je, nesnažte se je odehnat. Hledají jen jídlo. Pokud uvidíte slona, okamžitě se vzdalte,“ citoval ho deník Daily Mail.

Důvodem k sloním návštěvám vesnic je zejména jejich zmenšující se přirozené prostředí. Jsou přitom zřídka agresivní, ale mohou lidi napadnout, pokud se cítí ohroženi, nebo aby ochránili svá mláďata. „Útoky jsou vzácné. Toto je zdaleka nejhorší případ, jaký jsme kdy zaznamenali,“ pronesl Karim.

Ztráta stanovišť v důsledku odlesňování a pytláctví jsou také hlavními hrozbami pro přežití tohoto živočišného druhu. Ve volné přírodě zbývá odhadem pouhých 1 500 sumaterských slonů.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Medvěd zaútočil na seniora u turistického lákadla v Chorvatsku. Muže napadl přímo ve vesnici

Tagy: