Tragédie v Belgii. Auto najelo do karnevalového průvodu, šest lidí zemřelo

Nedaleko Bruselu vjelo auto do davu lidí. Několik jich zemřelo, desítky jsou zraněny. (20.3.2022)

Tragédie v Belgii: Auto najelo do průvodu

V belgickém městě La Louvière jižně od Bruselu ráno zahynulo nejméně šest lidí, když do davu shromážděného před plánovaným karnevalovým průvodem ze zatím neznámých důvodů najelo auto. S odvoláním na místní činitele o tom informují belgická média. Město hlásí také přes 40 zraněných, z toho 10 vážně. Řidič auta skončil ve vazbě.

Tragédie se odehrála v městské části Strépy-Bracquegnies okolo 05:00. „Auto, které jelo značnou rychlostí, najelo do davu, který se shromáždil při příležitosti průvodu Gillesů,“ uvedlo město, přičemž odkazovalo na název ústředních postav belgických karnevalů. „Řidič následně pokračoval v cestě, ale byl zastaven,“ pokračuje prohlášení.

Proč vozidlo do lidí najelo, nebylo jasné, uvádí web rozhlasové a televizní společnosti RTL. Podle prvotních informací bilance obětí zahrnovala 12 těžce a 20 lehce zraněných. Zpravodaj tohoto média, který byl na místě, uvedl, že vozidlo při příjezdu k davu zrychlilo a že „než si kdokoli mohl uvědomit, co se děje, byli všichni na zemi“.

Policie uvedla, že automobil nebyl před incidentem pronásledován. Ve vozidle zřejmě bylo víc osob, přičemž podle veřejnoprávní zpravodajské společnosti RTBF byly všechny vzaty do vazby.

Tagy: