Náhlá smrt vojáka, který kráčel vedle královniny rakve. Bylo mu pouhých 18 let

Alžběta II. bude monarchii hodně chybět.

Před několika dny se osmnáctiletému Jackovi Burnellovi-Williamsovi dostalo velké pocty, když doprovázel královnu Alžbětu II. na její poslední cestě. Nyní však britská média zveřejnila smutnou zprávu. Mladík byl nalezen mrtvý v londýnských kasárnách.

Burnell-Williams byl jedním z členů královské gardy, kteří při smutečním průvodu kráčeli za Alžbětinou rakví. Mladíkova rodina na něj tehdy byla velice pyšná. „Můj syn plní svou povinnost pro královnu a doprovází ji na její poslední cestě. Jsem na tebe tak hrdý,“ vzkázal Jackovi otec. V té době nikdo nečekal, že mladík královnu přežije jen o pár týdnů.

Tělo Burnella-Williamse bylo nalezeno v kasárnách ve středu odpoledne. Na místo byli okamžitě přivoláni policisté a záchranáři, kteří se ho pokusili oživit. Bohužel se mu už nedalo pomoci. Mladý muž byl na místě prohlášen za mrtvého, informoval deník Mirror.

Co bylo příčinou jeho nečekaného skonu, není jasné. Policie ovšem vyloučila cizí zavinění. „Osmnáctiletý muž byl na místě prohlášen za mrtvého. Jeho nejbližší příbuzní byli o jeho smrti informováni. Smrt byla nečekaná a není považována za podezřelou. Policisté budou pomáhat s přípravou zprávy pro koronera,“ uvedl mluvčí metropolitní policie.

Rodina Burnella-Williamse je z jeho náhlé smrti zdrcena. „Navždy mi budeš chybět, lásko moje. Mám zlomené srdce,“ napsala na sociálních sítích jeho partnerka. „Nemůžu uvěřit, že jsi odešel. Vzali si tě příliš brzo. Všichni tě máme moc rádi, můj krásný synovče. Byli jsme na tebe tak pyšní, odpočívej v pokoji,“ vzkázala mu teta.

Na oslavu mladíkova života a u příležitosti jeho předčasného skonu vypustí v sobotu jeho rodina k nebi modré balónky.

Tagy: