Odložil pivo a šel oživovat. Primář popsal drama po zásahu bleskem v Liberci, byl tam náhodou

V Liberci odpoledne zásah blesku zranil skupinu dospělých a dětí.

Blesk v Liberci zranil 18 lidí

V liberecké čtvrti Vratislavice nad Nisou, kde blesk v neděli zranil 18 lidí, pomáhali vedle povolaných záchranářů i dobrovolníci. Jedním z nich byl shodou okolností primář rehabilitačního oddělení liberecké krajské nemocnice Libor Kučera. Odložil pivo a běžel na pomoc zraněným, popsal pro CNN Prima NEWS.

Jedním z dobrovolníků, který pomáhal po úderu blesku v zámeckém parku, kde se zrovna konal dětský den, byl primář rehabilitačního oddělení liberecké krajské nemocnice Libor Kučera. „Byl jsem tu úplně náhodou, viděl jsem, co se děje, odložil jsem pivo a už to šlo ráz na ráz,“ řekl reportérovi CNN Prima NEWS Kučera.

ČTĚTE TAKÉ: Drama na Berounce. U jezu se převrátila loď, na palubě byly i děti, zasahovali záchranáři

„Pomáhal jsem u čtyřech zraněných, jednu dívčinu jsme resuscitovali a poměrně rychle se nám ji podařilo nahodit," popsal zkušený lékař.

„Stála jsem pod stromem, pak jsem na chvíli odběhla a slyšela jsem tu obrovskou ránu. Byla tam moje dcera, teď ji odvezla sanitka. Je to sportovkyně, lékaři říkali, že by měla  být v pořádku,“ řekla matka jedné ze zraněných.

„Na dětském dni jsme měli výtvarné dílničky pro děti, najednou jsem slyšela strašnou ránu, v tu chvíli jsem vůbec nevěděla, kam to uhodilo. Najednou se spustil křik, lidé pobíhali – obrovský zmatek. Záchranáři tu byli během chvíle, spousta sanitek, hasiči,“ uvedla Jitka Mrázková, svědkyně události.

Zásah bleskem v neděli odpoledne zranil v Liberci ve čtvrti Vratislavice 18 lidí. Několik z nich záchranáři oživovali. Jedno malé dítě přepravil vrtulník preventivně do pražské nemocnice v Motole. Liberecká nemocnice přijala 13 pacientů, pět dětí a osm dospělých, všichni jsou při vědomí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Blesková povodeň na Plzeňsku. Voda zaplavila domy a smetla auta z ulic

Tagy: