Tragédie v Plzni. Před budovou základní školy se upálil muž, zanechal dopis na rozloučenou

V Plzni se před budovou základní školy upálil muž.

V Plzni se upálil muž

K tragické události došlo v úterý před 23. hodinou v Brojově ulici v Plzni. Před budovou základní školy se upálil starší muž, který doma zanechal dopis na rozloučenou. Na místě zasahovaly všechny složky záchranného integrovaného systému, snažily se ho oživit. Muži však již nebylo pomoci.

Před 23. hodinou vyjížděli policisté i strážníci k 20. základní škole v Brojově ulici na Slovanech v Plzni. Před budovou instituce se totiž zapálil postarší muž. Před odchodem ze svého domova zanechal dotyčný dopis na rozloučenou s úmyslem sáhnout si na život.

Přítomní záchranáři se snažili muže zachránit, a to pomocí hasicích přístrojů i PET lahví s vodou. Muže, který se podle informací webu Krimi Plzeň zřejmě polil hořlavinou na hlavě, ramenou a přední části těla, se jim nakonec podařilo uhasit. V důsledku zranění zkolaboval, záchranáři následně zahájili resuscitaci. O jeho život bojovali desítky minut, bohužel marně. Na místo byl povolán koroner i policejní technik, následně byla nařízena soudní pitva a případ si převzali kriminalisté.

Záchranáři jsou v šoku

„V současné chvíli dle všech zjištěných skutečností nic nenasvědčuje tomu, že by mělo jít o násilný trestný čin. Na místě jsou všechny složky záchranného integrovaného systému a pracují na případu,“ uvedla v úterý v noci pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Eva Červenková.

Web Krimi Plzeň doplnil, že se mohlo jednat o muže narozeného v roce 1953, po němž bylo vyhlášeno pátrání. Věk osoby následně potvrdila mluvčí záchranné služby Mária Svobodová. „Muž narozený v roce 1953 i přes třicetiminutovou usilovnou resuscitaci na místě zemřel. Zvolil mimořádně trýznivý způsob sebevraždy, s jakým jsem se za svou praxi nikdy nesetkala,“ doplnila.

Tagy: