Tragédie v Podkrkonoší. Při pádu letadla zemřeli dva lidé, zasahují záchranáři s vrtulníkem

Policisté prohlížejí okolí dopadu letdla na poli.

VIDEO z místa tragédie. Na Trutnovsku spadlo letadlo, zemřeli dva lidé

Mezi obcemi Horní Vlčkovice a Brod v Královéhradeckém kraji v pondělí havarovalo ultralehké letadlo. Stroj měl k zemi padat ve spirálách. Při nehodě zahynuli dva lidé. Příčinou pádu ultralightu se zabývá policie ve spolupráci s Ústavem pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod (ÚZPLN).

„Krátce po 14h zasahovaly čtyři jednotky, společně s Policií České republiky a Zdravotnickou záchranou službou Královéhradeckého kraje, u pádu ultralightu. Provedli jsme hasební práce a zajistili místo události,“ uvedli na Twitteru královéhradečtí hasiči.

Na místo přiletěl i vrtulník záchranné služby. Zdravotníci však dvěma pasažérům letadla již nedokázali zachránit život. Dorazila i policejní helikoptéra, která pomáhala se sběrem důkazních materiálů.

„Příčina a veškeré okolnosti nehody jsou předmětem dalšího vyšetřování,“ uvedla mluvčí policie Lucie Konečná. Podle svědkyně pádu letadla se měl stroj k zemi řítit ve spirálách. Strážníci na místě čekají na inspektory z ÚZPLN, aby společně vyšetřili okolnosti nehody.

Tagy:
letadlo nehoda policie smrt hasiči Twitter havárie záchranáři pád Královéhradecký kraj Lucie Konečná Policie České republiky Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod Podkrkonoší