Děsivá tragédie ve Slaném: Student pilotování dostal panickou ataku a vyskočil z větroně

Student pilotování vyskočil za letu z větroně.

Muž vyskočil z letadla

K tragickému incidentu došlo v neděli dopoledne nedaleko letiště ve Slaném na Kladensku. Podle informací webu Aktu.cz tam měl z větroně ve třísetmetrové výšce vyskočit student pilotování, který dostal panickou ataku. Neotevřel se mu padák a zemřel. Instruktor s letadlem přistál, na místě zasahují složky záchranného integrovaného systému.

Událost, která byla oznámena kolem 11:30, se podle policejní mluvčí Barbory Schneeweissové stala při výcviku na větroni, ve kterém byli instruktor a žák. A to ve chvíli, kdy se větroň odpojil od letadla, které ho vyneslo do výšky.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Mladého tenistu Jakuba shodil vrstevník pod vlak. Jako kdyby mi vyrvali srdce, truchlí babička

„Žák měl zhruba ve výšce 300 metrů otevřít kokpit a vyskočit. Podle prvotních informací, které máme k dispozici, dostal panickou ataku,“ uvedla mluvčí pro CNN Prima NEWS.

Po muži pátrala letecká služba i pozemní hlídky, krátce před 13:00 ho našli mrtvého. „Případem se nyní budou zabývat kladenští kriminalisté, kteří budou zjišťovat okolnosti incidentu,“ dodala Schneeweissová.

Předsedkyně Aeroklubu Slaný Kateřina Vojtová se k věci nechtěla vyjadřovat. „V průběhu vyšetřování nebudeme podávat žádné informace,“ řekla.

MOHLO VÁM NIKNOUT: Úmrtí matky s dcerou v Hostinném. Místní hovoří o otravě, první detaily zveřejnili i kriminalisté

Tagy: