Žena nepřežila pád z horské stěny ve Vysokých Tatrách. Měla těsně před svatbou

Měl to být výlet za krásami Vysokých Tater, ale pro mladou polskou dvojici skončila noční túra fatálně. Kvůli nedostatku zkušeností i vybavení se dostali do nebezpečné situace, kterou nepřežila devětadvacetiletá žena, informoval web noviny.sk.

Ve středu večer se 29letá Polka se svým snoubencem vydala na túru do slovenských Vysokých Tater, konkrétně do oblasti Prostredného hrotu. Výlet se však změnil v tragédii poté, co se ztratili a ocitli na úzké skalní plošině, kde se ženě podklouzla noha a zřítila se do hluboké doliny. Pád nepřežila, informoval web noviny.sk.

ČTĚTE TAKÉ: Děsivá nehoda v Liberci. Vojenská Tatra úplně zdemolovala vozidlo taxislužby

Podle dostupných informací dvojice nebyla na náročný terén dostatečně připravena. Partneři vyrazili pozdě odpoledne a neměli potřebnou horolezeckou výbavu, která by jim umožnila pohyb v náročném horském terénu, kam běžně vstupují pouze zkušení horolezci. Poté, co zabloudili, zůstali uvězněni na strmé skalní plošině, kde žena při pokusu o pohyb uklouzla. Její partner zůstal na místě a nemohl jí pomoci.

Tragický pád poľskej turistky v oblasti Prostredného hrotu Vo večerných hodinách dňa 23.10.2024 bol na tiesňovú linku...

Posted by Horská záchranná služba on Thursday, October 24, 2024

„Ve večerních hodinách byl na tísňovou linku prostřednictvím polského TOPR (Tatrzańskie Ochotnicze Pogotowie Ratunkowe, polská záchranářská organizace, pozn. red.) nahlášen pád turistky,“ informovala na Facebooku Horská záchranná služba Slovenské republiky, která na místo vyslala tým záchranářů ze Starého Smokovce. Do terénu se vydali navzdory tmě a náročným podmínkám, ženu nalezli už bez známek života. Jejího partnera se podařilo zachránit pomocí lan a speciálního vybavení.

Převoz těla zesnulé proběhl až následující ráno. Pomocí vrtulníku bylo přemístěno na bezpečné místo a předáno slovenské policii. Slovenská horská služba v této souvislosti znovu varuje před nebezpečím, které hory představují pro turisty bez dostatečného vybavení a zkušeností.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Těhotná žena zemřela po pádu ze sedmnáctého patra paneláku. Dítě bojuje o život

Tagy:
Slovensko svatba Liberec volný čas Vysoké Tatry terén TATRA TRUCKS a.s. Starý Smokovec životní styl a volný čas katastrofy, nehody a mimořádné události nehody a mimořádné události cestování a turismus