Záhadná smrt 12leté dívky ve vlnách: Byla jako anděl, zůstane po ní prázdno, smutní lidé

První lidé začínají na místo tragédie nosit květiny (1. 6. 2023).

Měla toho ještě tolik před sebou, byla anděl, řekl rodinný přítel o dvanáctileté Sunnah, která spolu s o pět let starším chlapcem utonula na pobřeží britského Bournemouthu. Policie v den tragédie zadržela muže, jehož podezřívala ze zabití, později ho však propustila.

„Všem nám moc chybí. Byla opravdu oblíbená. Po její smrti zůstane jen prázdno, které nelze zaplnit,“ řekl podle deníku Sun rodinný přítel. „Měla toho ještě tolik před sebou. Byla jako anděl,“ dodal.

ČTĚTE TAKÉ: Přiznání po 15 letech: Už nemůžu mlčet. Zabil jsem domácího šroubovákem, svěřil se muž policii

Policisté obdrželi od záchranářů hlášení o incidentu s žádostí o pomoc ve středu zhruba v půl páté odpoledne. „Z vody bylo vytaženo deset lidí. Sedmnáctiletý chlapec a dvanáctiletá dívka utrpěli těžká poranění. Bohužel oba později zemřeli v nemocnici. Dalších osm lidí ošetřili záchranáři, jejich zranění nebyla život ohrožující,“ uvedla na svých webových stránkách policie hrabství Dorset.

Děti skočily do vody z asi 300 metrů dlouhého mola, uvedl deník Independent. Sunnah se začala topit zřejmě poté, co proplouvající loď způsobila velké vlny. Jejího kapitána podle Daily Mirror policie v den události zatkla pro podezření ze zabití. Později byl v rámci vyšetřování propuštěn.

Nedělního pohřbu dívky se podle The Sun zúčastnilo asi 200 lidí. Lidé přijížděli z měst v celém regionu, aby jí vzdali úctu, uvedl Mohammed Rafiq, správce Centrální mešity v High Wycombe, kde se obřad konal.

„To, co se stalo, je pro rodinu tragédie. Je velmi pracovitá a respektovaná. Všichni jsme zde semknutá komunita,“ pronesl pro The Sun Rafiq. „Neexistují slova, která by popsala díru, kterou zanechala v srdcích nás všech. Budeme na ni vzpomínat každý den až do konce života,“ sdělil další rodinný přítel.

„Chci vyjádřit upřímnou soustrast rodině a přátelům dvou mladých lidí, kteří tragicky přišli o život. Byla to hrůzná událost, k níž došlo, když si užívali v našem městě krásného počasí. Je to moc smutné,“ vzkázal na Twitteru Conor Burns, poslanec z Bournemouthu. „Je to připomínka, že naše pláže a oceán mohou být zdrojem radosti, ale nebezpečí číhá vždy,“ doplnil ještě s poděkováním zasahujícím záchranářům.

Tagy: