Tragická bilance záplav v Rakousku roste. O život přišli další dva muži, zahynul i hasič

Silné povodně zasáhly i Rakousko, nejhorší situace je v Dolních Rakousích (15. 9. 2024).

V Evropě mají povodně nejméně šest mrtvých

Dva muži zemřeli při záplavách v Dolních Rakousích, oznámil v pondělí policejní mluvčí v této rakouské spolkové zemi. Zemřeli ve svých domech. Počet obětí současných povodní v Rakousku tak vzrostl na tři.

Sedmdesátiletý muž přišel o život v oblasti Sankt Pöltenu, o deset let starší senior zemřel v okrese Korneuburg, uvedl policejní mluvčí Johann Baumschlager. Už o víkendu přišel během zásahu o život hasič v okrese Tulln.

ČTĚTE TAKÉ: Zpřesněná VÝSTRAHA. Povodně na jihu Čech hrozí až do úterního rána. Podívejte se kde

Dolnorakouská hejtmanka Johanna Miklová-Leitnerová v pondělí upozornila, že situace v regionu je nadále kritická a dramatická a lidem hrozí nebezpečí.

Záplavy, které v posledních dnech zasáhly střední a středovýchodní Evropu, si podle dostupných zpráv v Rumunsku vyžádaly šest mrtvých, v Rakousku tři, několik obětí hlásí také Polsko. Česká policie oficiálně potvrdila smrt jednoho člověka, až osm dalších osob se pohřešuje.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Protrhla se protipovodňová hráz v Čankovicích. Voda zatopila polovinu obce během dvou minut

Tagy:
smrt společnost hasiči Rakousko povodeň katastrofa oběti záplavy hodnoty přírodní katastrofa Tulln Sankt Pölten Korneuburg smrt a umírání katastrofy, nehody a mimořádné události