Rozervali jsme bundu, ale už mu nebylo pomoci. Svědek popsal okolnosti nehody v Nemčicích

Buď se mu udělalo zle, nebo dostal infarkt či mrtvici. Tak ohodnotil stav 75letého řidiče motocyklu BMW těsně před tragickou nedělní srážkou v Nemčicích na Slovensku očitý svědek pro web Zregionu.sk. Senior podle zjištění policie nedal přednost dvacetiletému muži na stroji značky Honda a došlo ke kolizi. Starší z dvojice účastníků nehody zemřel.

„Byl jsem u toho. Viděl jsem to na vlastní oči. Myslím si, že ten starší pán byl mimo už před křižovatkou. Buď se mu udělalo zle, nebo dostal infarkt či mrtvici. Ta křižovatka je přehledná. Je tam velká tabule, blikající i reflexní –⁠ dej přednost v jízdě. I na zemi je vodorovné značení,“ popsal nehodu webu Zregionu.sk svědek Patrik.

ČTĚTE TAKÉ: Plameny zachvátily obytný dům v Táboře. Hasiči evakuovali 41 lidí, zachraňovali i psy

Video z nedělního incidentu v Nemčicích v těchto dnech koluje internetem „Když si ho zastavíte a přetočíte, všimnete si, že ten mladý motorkář trefil kufr, ne jeho, jak by se na první pohled mohlo zdát,“ dodal.

Na záběrech je vidět, jak starší řidič vjíždí ve vysoké rychlosti na hlavní komunikaci, ztrácí kontrolu nad motorkou a sklouzává na bok. Dochází ke střetu a druhý motorkář přepadává přes řídítka. Video zveřejnila tamní policie s varováním všem řidičům.

Ještě předtím, než pětasedmdesátiletého muže přepravili s vážnými zraněními vrtulníkem do Fakultní nemocnice v Nitře, se ho pokusil Patrik na místě oživit: „Odepnul jsem mu helmu, jelikož ji měl utaženou tak, že ho dusila. Bunda mu nešla rozepnout. Museli jsme ji načít nůžkami a roztrhnout ji. Myslím si, že mu už nebylo pomoci. Dělali jsme tam všichni, co se dalo.“

I přes snahu všech zúčastněných muž po převezení do nemocnice zraněním podlehl. „Policisté dvacetiletého motorkáře podrobili dechové zkoušce na alkohol s negativním výsledkem. U zesnulého muže byla odebraná krev na případné zjištění přítomnosti alkoholu či jiné návykové látky v krvi. Okolnosti, míra zavinění a příčina dopravní nehody jsou předmětem vyšetřování topoľčanské dopravní policie,“ uvedli policisté na sociální síti.

Tagy: