Tragická nehoda na Nový rok. Záchranáři oživovali řidiče 40 minut, muž však nepřežil

Příchod nového roku se v Plzni nesl i ve znamení tragické nehody. Řidič Audi ve vysoké rychlosti nezvládl začátku a čelně narazil do sloupu. Svědci tragédie vyprostili zaklíněného muže a okamžitě zahájili resuscitaci, které se následně ujali i záchranáři. Po zhruba 40 minutách urputného boje o život se ale řidiče nepodařilo zachránit, uvedl deník Krimi-Plzeň.

K nehodě došlo v sobotu těsně po druhé hodině ranní v centru města. Podle svědků řidič osobního vozu značky Audi jel od parkovacího domu Rychtářka velmi vysokou rychlostí směrem na Rokycanskou třídu. Nezvládl ale začátku na křižovatce – v ulici U Prazdroje sjel mimo vozovku a čelně narazil do sloupu veřejného osvětlení.

Řidiči, kteří přijížděli z opačného směru, ihned na místě zastavili, oznámili nehodu a vydali se vážně zraněnému muži pomoci. Z havarovaného auta se jim podařilo ho vyprostit a okamžitě zahájili resuscitaci, popisuje události web Krimi-Plzeň.

Nedlouho poté si oživování vzali na starost záchranné složky, které zamířily na místo. Dlouhých 40 minut se snažily obnovit řidičovy životní funkce, to se jim však nepodařilo – muž byl na místě prohlášen za mrtvého. K záchranářům se v mezičase připojili i hasiči, kteří oblast nehody zajistili a provedli potřebná protipožární opatření.

Policie nyní prověřuje okolnosti novoroční nehody. „Řidič narozený v roce 1983 a jedoucí s vozidlem značky Audi A6 jel po vozovce ulice Tyršova směrem od ulice Truhlářská na Prahu. Na křižovatce odbočil do ulice U Prazdroje, kde vyjel mimo komunikaci a narazil do sloupu veřejného osvětlení. Bohužel i přes veškerou snahu musel lékař konstatovat smrt řidiče. Ve věci byl nařízen odběr krve a soudní pitva,“ potvrdila nehodu mluvčí městské policie.

Tagy: