Tragická smrt šéfa Audi v Alpách: Zřítil se stovky metrů do soutěsky při horolezeckém výstupu

Při výstupu na horu Adamello tragicky zahynul o víkendu Fabrizio Longo, ředitel italské divize automobilové společnosti Audi. Zkušený horolezec spadl do soutěsky v nadmořské výšce 3 000 metrů. Záchranáři ho našli poté, co tragédii nahlásil další horolezec, píše deník New York Post.

Dvaašedesátiletý ředitel italské pobočky Audi se vydal v neděli na horu Adamello v Alpách u italsko-švýcarských hranic. Ve výšce 3 000 metrů nad mořem se dostal do potíží, které se mu staly osudné, přestože měl sebou kvalitní výbavu ocelových lan, žebříků a další výstroj, informuje New York Post.

ČTĚTE TAKÉ: Zaměstnankyně arizonské banky zemřela v práci za stolem. Kolegové ji našli až za čtyři dny

Tragédii záchranářům nahlásil jiný horolezec, který se na místě nacházel. Není jasné, zda Longa doprovázel, nebo zdolával vrchol po vlastní ose.

Záchranáři, kteří na místo vyrazili vrtulníkem, našli tělo šéfa Audi v rokli, píše web NDTV. Mohli však již pouze konstatovat smrt. Bild uvedl, že se Longo zřítil z dvousetmetrové výšky. Zatím není jasné, jak k nehodě došlo, úřady zahájily vyšetřování.

Longo začal svou kariéru v automobilovém průmyslu v roce 1987, kdy nastoupil do společnosti Fiat. Do vedoucí pozice se dostal v roce 2002 ve firmě Lancia. Jako ředitel Audi působil od roku 2013. „Vedl velmi úspěšně značku Audi a potvrzoval její vedoucí postavení v prémiovém segmentu jedenáct let v kuse. Díky svým pevným hodnotám vytvořil na pracovišti vřelé prostředí plné vzájemného respektu,“ uvedla v prohlášení společnost Audi.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Mrtvé tělo Čecha vylovili z řeky Moravy. Všiml si ho rybář, policie vyšetřuje vraždu

Tagy:
Audi Itálie auto automobilový průmysl horolezec automobilka ředitel pád horolezectví smrt a umírání katastrofy, nehody a mimořádné události Fabrizio Longo Adamello