Zaměstnankyně arizonské banky zemřela v práci za stolem. Kolegové ji našli až za čtyři dny

Tragický incident se odehrál v prostorách arizonské pobočky banky Wells Fargo. Jedna ze zaměstnankyň tam zemřela přímo za svým pracovním stolem. Její smrti si však celé čtyři dny nikdo nevšiml, informuje deník The Guardian.

Policie uvedla, že šedesátiletá Denise Prudhommeová do budovy banky vstoupila v pátek 16. srpna v sedm hodin ráno. Až o čtyři dny později byla na místo přivolána policie, informuje deník The Guardian.

ČTĚTE TAKÉ: Vražda, kterou pozůstalí nechtěli nahlásit. Po řadě chyb trvají muži ze Slopného na své nevině

Tělo ženy údajně nalezl jeden z kolegů, když procházel kolem její pracovní kóje. Podle výpovědi jednoho ze zaměstnanců pro zpravodajství 12News si několik lidí stěžovalo na nepříjemný zápach, předpokládali však, že je to kvůli problémům s vodovodním potrubím.

Tento incident vyvolal řadu otázek ohledně bezpečnosti a dohledu nad zaměstnanci ve Wells Fargo.  „Je to opravdu srdcervoucí. Když jsem to slyšel, udělalo se mi špatně. Jak je možné, že nikdo nic neudělal a ona takhle strávila své poslední chvíle?“ ptal se jeden ze zaměstnanců.

Podle dostupných informací pracovala Prudhommeová v odlehlé části kanceláře, daleko od hlavní uličky, což zřejmě přispělo k faktu, že její nepřítomnost zůstala bez povšimnutí. Zarážející je, že i přes moderní bezpečnostní opatření, jako jsou průchody s identifikačními kartami, nikoho nepřekvapilo, že její karta nebyla několik dní použita.

Společnost Wells Fargo se k události vyjádřila s hlubokou lítostí a uvedla, že přezkoumá své vnitřní postupy, aby podobným tragédiím v budoucnu předešla. Současně nabídla psychologickou pomoc kolegům zesnulé a ujišťovala, že podnikne kroky k zajištění lepší bezpečnosti a péče o své zaměstnance, poznamenal web AZ Family.

Předběžné vyšetřování podle policie nenasvědčuje, že by smrt byla způsobena cizím zaviněním. Co bylo příčinou úmrtí, zatím nebylo zveřejněno.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vozíčkář jezdil po frekventované silnici v Plzni v protisměru. Skončil na psychiatrii

Tagy:
policie banka společnost práce Plzeň The Guardian hodnoty trestná činnost Wells Fargo smrt a umírání trestná činnost, právo a spravedlnost