Sbírka pro rodinu zesnulého hasiče Zdeňka: Vybralo se čtvrt milionu, vzkaz poslal i Trpišovský

Velkou finanční pomoc pro pozůstalé tragicky zesnulého hasiče Zdeňka Hejduka shromáždili obyčejní lidé. Do sbírky, kterou založil fotbalový klub z Kutné Hory, již veřejnost poslala čtvrt milionu korun. Peníze jsou určeny pro Hejdukovu manželku Karolínu a pomohou jí s výchovou dvouletého syna Zdeňka, na kterého zůstala sama. Hejduk byl odmalička zapáleným fotbalistou, svůj vzkaz poslal také trenér pražské Slavie, pod kterým si hasič jako dorostenec zahrál.

Osud rodiny po zesnulém profesionálním hasiči nebyl lhostejný okresnímu fotbalovému svazu z Kutné Hory. Ten pro Hejdukovu manželku Karolínu a jejich syna Zdeňka zřídil transparentní účet. Na něj lidé od čtvrtka poslali již téměř 250 tisíc korun.

ČTĚTE TAKÉ: Smrt muže na Plzeňsku šetří policie. Mělo jít o spor mezi koloběžkářem a motocyklistou

„Strašně smutná zpráva zasáhla nás všechny. Každé slovo je asi zbytečné. Při nočním zásahu HZS v Kolíně zahynul hasič, táta, manžel, ale i kutnohorský fotbalový sudí Zdeněk Hejduk, Okresní fotbalový svaz Kutná Hora organizuje sbírku pro pozůstalé prostřednictvím transparentního účtu,“ napsal na sociální síti svaz.

Update!… Strašně smutná zpráva zasáhla nás všechny. Každé slovo je asi zbytečné. Při nočním zásahu HZS v Kolině zahynul...

Posted by OFS Kutná Hora on Thursday, July 20, 2023

„Ve sportu jsi byl vždy jednička. Odpočívej v pokoji,“ dodal k poslaným penězům sportovní tým Olympia Spartan Training z Kutné Hory. I další dárci vyjádřili rodině svou lítost a poslali slova upřímné soustrasti.

Hejduk byl od malička velkým fotbalistou a podporoval pražskou Slavii. „Když mu bylo asi deset let, rozebral své kolo. Ptali jsme se ho samozřejmě, co dělá. A on si ho nastříkal na slávistické barvy. Od té doby to dělával pravidelně,“ zavzpomínal pro Deník jeho otec Zdeněk Hejduk starší.

Jako dorostenec si zakopal i za FK Kolín, kde k několika zápasům nastoupil i pod současným trenérem sešívaných Jindřichem Trpišovským. „Byl věkem mladší dorostenec, já trénoval starší dorost. Na několik zápasů nastoupil i za můj tým,“ zavzpomínal na hasiče pro Deník Trpišovský.

Od fotbalu se ale brzy poroučel, přednost dostala atletika, ve které byl velmi úspěšný. Dodnes drží kolínský historický rekord v běhu na tři tisíce metrů překážek, díky tomu za místního Sokola vybojoval bronzovou medaili na republikovém mistrovství. U fotbalu ale částečně zůstal a jako sudí pískal okresní zápasy na Kutnohorsku.

Další už ale Hejduk neodpíská. Osudným se mu stal výjezd k požáru v Krakovanech na Kolínsku ve středu večer. Hasičská cisterna, ve které seděl, se za zatím nejasných okolností převrátila na bok a posádka zůstala uvězněná v kabině. Hejduk zraněním hrudníku podlehl, jeho další tři kolegy záchranáři přepravili do nemocnice. Tragická událost vyvolala vlnu reakcí, upřímnou soustrast na Twitteru vyjádřil i ministra vnitra Vít Rakušan. Poslední rozloučení s Hejdukem se uskuteční 26. července v Kolíně.

Podívejte se na reportáž CNN Prima NEWS o nehodě hasičské cisterny v Kolíně, při které zemřel mladý hasič Zdeněk Hejduk:

Tagy: