Harry a Meghan vyvolali bouři: Vyvrátili fámy o seznámení a popsali, proč kývli na dokument

Princ Harry s manželkou Meghan spustili ve Velké Británii mediální bouři. Streamovací služba Netflix totiž ve čtvrtek odvysílala první tři díly z dokumentární série o tomto královském páru. Manželé v něm promluvili o svém seznámení a prvním rande. Divákům také prozradili, proč se rozhodli dokument natočit.

„Je to velký příběh lásky a nejšílenější na tom je, že teprve začal. Ona obětovala všechno, co kdy poznala, svobodu, kterou měla, aby vstoupila do mého života. A krátce nato jsem já obětoval všechno, co jsem poznal, a vstoupil do jejího světa,“ řekl v úvodu dokumentu princ Harry.

„Nebudu říkat, že je to pohodlné,“ odpověděla Meghan na otázku, proč se rozhodli seriál o své rodině natočit. „Ale když cítíte, že lidé tak dlouho vůbec netuší, kdo jste, je báječné mít příležitost, nechat je nahlédnout do toho, co se stalo a ukázat jim, kdo jsme,“ uvedla. „Náš přítel nám poradil, abychom zdokumentovali sami sebe v tomto období. Kvůli všem těm dezinformacím, které o nás kolují,“ doplnil manželku Harry.

V úvodní epizodě manželé vzpomenou na rok 2016, kdy se teprve seznámili. „Vážně jsem byla odhodlaná být single a užívat si svobody s holkami. Měla jsem kariéru, svou cestu a pak přišel Harry. Dá se říct, že to byl zvrat,“ vzpomínala Meghan na léto toho roku.

„Seznámili jsme se přes Instagram,“ navázal na svou manželku Harry, ačkoliv se dřív tvrdilo, že se seznámili na rande na slepo, podotýká deník The Sun. „Projížděl jsem svůj feed a někdo z mých přátel sdílel video ze Snapchatu, na kterém byla i ona. Říkal jsem si: ,Kdo to je?‘“ uvedl Harry s tím, že jejich společný kamarád je poté seznámil.

Manželka britského prince následně zopakovala své tvrzení o tom, že Harryho sice „negooglila“, přesto si ale prošla jeho profil na sociálních sítích, aby lépe zjistila, o koho jde. „Bylo to jako domácí úkol. Jaký je, poznáš z jeho profilu, ne z toho, co o něm říkají nebo píší jiní lidé,“ uvedla Meghan s tím, že ji nadchly fotografie z Harryho cest po Africe. Poté si vyměnili čísla a byli v neustálém kontaktu.

Kromě královského páru v dokumentu promlouvají i jejich přátelé. Ti například vzpomenou, jak se partneři poprvé potkali v Soho House. „Asi hodinu jsme si skvěle povídali,“ řekl Harry. Meghan ale měla v ten večer jiné plány, a tak odešla dřív. Ještě před odchodem však Harrymu navrhla, že si následující večer zajdou na večeři na stejné místo. Budoucí milenci si prý okamžitě padli do oka. Rozuměli si a ve společnosti jeden druhého se cítili uvolněně. „Byli jsme spolu jako děti,“ doplnila svého manžela Meghan.

V úvodních třech dílech zazní také několik zajímavostí o začátcích Meghan v královské rodině. Pár také promluví o svém útěku do Spojených států. Deník Daily Mail pak zmiňuje Meghaniny slzy nebo to, že Harry opakovaně přirovnává manželku k zesnulé princezně Dianě a tvrdí, že jeho matku i manželku pronásleduje tisk.

Záběry z upoutávek jsou zavádějící

Ostrá kritika se ze strany britských médií na dokument snesla už před jeho odvysíláním, jen na základě upoutávek. Jak poznamenal list The Guardian, právě většina britských, zejména bulvárních médií, vede s párem hořkou bitvu, která se neobešla bez několika žalob. Bulvární listy, ale i zpravodajský server BBC, tento týden uvedly, že záběry z upoutávek jsou zavádějící, protože pocházejí z událostí nesouvisejících s Meghan a Harrym.

Americká herečka Meghan a Harry, který je druhým synem britského krále Karla III., v roce 2020 oznámili, že se zříkají svých oficiálních povinností. Jejich rozhodnutí spustilo nejvážnější krizi v britské královské rodině od smrti Harryho matky, princezny Diany, při autonehodě v roce 1997. Pár o svých vztazích s královskou rodinou, kterou kritizoval a jako instituci obvinil z rasismu, veřejně promluvil například v rozhovoru s Oprah Winfreyovou v březnu 2021.

Tagy: