Nové portréty britského krále. Karel III. pózuje s nástupníky, pážaty i dvorními dámami

Týden po slavnostní korunovaci Karla III. Buckinghamský palác zveřejnil patrně poslední dva oficiální portréty britského panovníka. Na jednom ze snímků je zachycen ve společnosti následníků trůnu – svého syna Williama a vnuka George. Na další fotografii se po bok krále s královnou postavila čestná pážata a dvorní dámy.

Třígenerační portrét palác zveřejnil v pátek 12. května. Král je zachycen na trůnu se svými dvěma nástupníky a „budoucností“ britské monarchie – korunním princem Williamem a jeho devítiletým synem Georgem. Karel III. má na hlavě korunu a v rukou třímá královské žezlo s jablkem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Úprk za odpočinkem. Před cestou na venkov Karel III. zveřejnil portrét, překvapil i v soutěži

Na jiném snímku jsou zachycena všechna čestná pážata a dvorní dámy. Královský pár po svém svá vnoučata a pravnouče. Na straně druhé stojí tři chlapci z prominentních rodin s vazbami na královskou rodinu. Camilla stojí vedle své sestry Annabel Elliotové, druhou ženou v bílých šatech je Marchioness of Lansdowne, která byla v roce 2022 jmenována do královské domácnosti jako královnina společnice.

Oba snímky byly pořízeny v den korunovace v Buckinghamském paláci. Doplňují tak sérii snímků, na nichž je král zachycen ve společnosti pouze své manželky, nejvýznamnějších členů své rodiny či pózuje zcela sám.

Tagy: