Tři výstřely, tři zničené tanky. Ukrajinci ukázali záběry totální likvidace ruského konvoje

Tank ukrajinské 17. tankové brigády pálí na ruské pozice v Časiv Jaru, dějišti prudkých bojů mezi ukrajinskými a ruskými jednotkami v Doněcké oblasti, čtvrtek 29. února 2024.

Ukrajinský úder na ruský konvoj

Ukrajinská 53. mechanizovaná brigáda provedla drtivý úder na ruský konvoj těžké techniky v Doněcké oblasti. Patnáct minut, jedna posádka tanku, tři výstřely a tři zcela zničené nepřátelské tanky, popsala jej obávaná vojenská skupina na sociálních sítích. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů je v průběhu ruské agrese složité nezávisle ověřit.

„Tři výstřely, tři zničené ruské tanky,“ uvedlo stručně ukrajinské ministerstvo obrany na sociální síti X. Na záběrech je vidět konvoj ruských tanků, které projížděly neobydlenou krajinou kdesi v Doněcké oblasti. Ruskou kolonu nicméně překvapili ukrajinští obránci, kteří pomocí tanku zlikvidovali všechny obrněnce okupantů.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nové důkazy o Putinově selhání. Podle uniklých zpráv musel Kreml o útoku dopředu vědět

„Patnáct minut, jedna posádka tanku, tři výstřely a tři zcela zničené nepřátelské tanky. Takto skončil další pokus nepřítele o postup,“ glosovala ukrajinská 53. mechanizovaná brigáda na svém Facebooku.

K úderu došlo s největší pravděpodobností západně od Avdijivky. Rusové tuto doněckou pevnost obsadili v polovině letošního února, za což zaplatili značnými ztrátami. Tento tlak se ale Kremlu nakonec očividně vyplatil. Ukrajinské stažení ze zmíněného doněckého města bylo i podle západních analytiků velmi hektické.

Ruští okupanti dostali ukrajinskou armádu pod tlak také na dalších místech východní fronty. I z posledních záběrů 53. brigády je zřejmé, že v okolí Avdijivky nadále dochází k ostrým bojům.

Tagy:
válka tank tanky Ukrajina Rusko Donbas vojenský konvoj těžká technika Doněcká oblast ruská invaze na Ukrajinu Avdijivka Ukrajinská 53. mechanizovaná brigáda