Tříletého chlapce ze Zlínska zranila sekačka na trávu. Do nemocnice ho přepravil vrtulník

K případu tříletého chlapce, kterého zranila sekačka na trávu, vyrazili v neděli vpodvečer do obce Zádveřice na Zlínsku dvě posádky záchranářů. Protože zahradní stroj dítě vážně poranil na noze, dispečerka požádala také o vrtulník, který ho po ošetření transportoval do Dětské nemocnice FN v Brně. Záchranáři o incidentu informovali na svém webu.

Sekačka malému chlapci způsobila na noze vážné zranění. Ošetřující lékaři mu proto na místě podali léky proti bolesti. „Dítě také ošetřili, překryli rány, podali infuzní roztok a naložili končetinové dlahy,“ napsala Zdravotnická záchranná služba Zlínského kraje na svém webu.

ČTĚTE TAKÉ: Na černý kašel zemřela v Česku tříměsíční holčička. Nemoc už letos postihla přes 29 tisíc lidí

Záchranáři poté zraněného chlapce přenesli do sanitky, která ho dovezla na heliport Krajské nemocnice Tomáše  Bati ve Zlíně. Společně s maminkou ho poté vrtulník dopravil do brněnské nemocnice, uvedl Zlínský deník.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Vozíčkář jezdil po frekventované silnici v Plzni v protisměru. Skončil na psychiatrii

Tagy:
zdraví děti nemocnice dítě společnost lékař Zlín Zlínský kraj záchranáři Česko sekačka na trávu lidstvo Zádveřice katastrofy, nehody a mimořádné události nehody a mimořádné události