Vozíčkář jezdil po frekventované silnici v Plzni v protisměru. Skončil na psychiatrii

Vozíčkář jezdil po frekventované silnici v Plzni v protisměru. Skončil na psychiatrii

Agresivní vozíčkář

Problémový vozíčkář znepříjemňuje život lidem v Tišnově i v Plzni. Jen v západočeské metropoli řešili strážníci s jednonohým mužem v krátké době už osmnáct přestupků. Na invalidním vozíku sprostě nadává kolemjdoucím a nebezpečně vjíždí do cesty projíždějícím autům. Přitom bývá často pod vlivem alkoholu a je s podivem, že muž zatím nezpůsobil žádnou nehodu.

Nebezpečnou jízdu šestapadesátiletého vozíčkáře frekventovanou ulicí Plzně zachytila kamera městské policie. Polonahý invalida si to štráduje v protisměru, sprostě pokřikuje na kolemjdoucí i řidiče a u toho divoce máchá rukou. Hrozícímu neštěstí zabránila až přijíždějící hlídka.

ČTĚTE DÁLE: Konec prázdnin patří k nejtragičtějším. Policie je ve střehu, říká dopravní expertka

„V průběhu deseti dnů se muž dopustil osmnácti přestupkových jednání. Kromě porušování vyhlášek města a žebrání byl několikrát řešen za pohyb na invalidním vozíku po pozemní komunikaci,“ uvedla mluvčí plzeňských policistů Jana Pužmanová.

Vozíčkář následně skončil v péči psychiatra. Jak to ale vypadá, už je znovu zpátky v terénu a ve svém živlu. Pro obyvatele Tišnova na Brněnsku je polonahý invalida známou firmou, ze které mají strach.

„Často ho tady vídávám, každý řidič se bojí, aby mu nevjel pod kola, aby se náhodou něco nestalo. Prý zvoní lidem na zvonky, vleze do zahrady, sedne si na schody, nechá tam vozík, jede středem silnice,“ uvádějí obyvatelé města s tím, že muž mluví sprostě, všem nadává a na dvě mladé dívky podle svědků dokonce vytáhl nůž.

Problémový vozíčkář bydlí na kraji Tišnova v bytě pro sociálně slabé, který dostal od města. Podle místních dokázal svůj domov zdemolovat. „Spolupracujeme s městskou policií, vedením města i sociálním odborem a policií České republiky, snažíme se situaci řešit, avšak možnosti jsou značně omezené,“ říká Kristýna Musilová, mluvčí města Tišnov.

Naposledy viděli místní obyvatelé v Tišnově vozíčkáře u polikliniky, jak vyspává. Kam zmizel pak, není jasné. Vulgární invalida se prý často pohybuje také po rušných silnicích v okolí, a jeho nebezpečná dobrodružství proto začali mapovat i lidé na sociálních sítích.

Tagy: