Lupiči měli po sobotní „hodinkové“ loupeži prchnout z Česka. Policie zmapovala jejich pohyb

Loupežné přepadení v centru Prahy

Velká loupež v Praze

Cizinci, kteří v sobotu vykradli pražské klenotnictví s luxusními hodinkami, ještě tentýž den opustili Českou republiku. Informaci redakci potvrdil zdroj CNN Prima NEWS. Škody loupeže byly vyčísleny zhruba na 20 milionů korun. Trojice ozbrojených cizinců si odnesla asi 75 hodinek.

Podle informací redakce CNN Pirma NEWS by policisté měli mít zmapované, kde se trojice můžu pohybovala. Ještě v sobotu pak cizinci měli opustit republiku, uvedl zdroj, jehož jméno necháváme v anonymitě.

„Kriminalisté zjistili, že celou loupež má na svědomí organizovaná, cizojazyčně hovořící skupina. Vyhodnocením kamerových záznamů zmapovali jejich pohyb po loupeži, a to jak na území hlavního města Prahy, tak následně i na území republiky,“ sdělil na webu mluvčí policie Richard Hrdina.

Policie shání svědky

Policisté však podle něj nyní potřebují zjistit, kde se pachatelé pohybovali přibližně týden před loupeží, proto žádají o pomoc širokou veřejnost.

„Na zveřejněných fotografiích jsou zachyceny dopravní prostředky, které byly využity při útěku z místa. Pokud byste měli jakékoliv informace o místě, kde byly před loupeží zaparkované, nebo o osobách, které se okolo těchto strojů pohybovaly, kontaktujte prosím linku 158,“ dodal mluvčí s tím, že se jedná o důležité informace, které by kriminalistům velmi pomohly k odhalení pachatelů.

Podle informací CNN Prima NEWS byl skútr, na kterém pachatelé pláchli, z půjčovny. Pachatelé si ho měli půjčit už někdy po novém roce. Běžně se na něm pohybovali po Praze.

K loupeži došlo v sobotu krátce po 17. hodině v obchodě v Široké ulici v centru Prahy. Podle záznamu z bezpečnostních kamer zveřejněném na webu policie je vidět, že nejméně dva ze tří lupičů byli ozbrojeni pistolemi. Detaily přepadení přiblížil svědek krádeže.

Přepadení trvalo jen pár minut

„Jeden stál v dálce a držel dveře, ostatní tam mlátili. Na ochranku hned při příchodu namířili pistoli, on si hned lehl na zem. Jedna holka běžela do sklepa, druhá seděla zkroucená za výlohou. Bylo slyšet, jak začali kladivem mlátit do skla a výloh,“ popsal přepadení redakci CNN Prima NEWS jeden ze svědků. Přepadení si jako první všiml jeho kolega, který ho vybídl k tomu, aby zavolal policii.

Pachatelé měli podle záznamu roušky. Dva z nich na sobě měli čepice a jeden bílou motocyklistickou přilbu. Dva muži s čepicemi měli tmavé bundy, kalhoty a bílé roušky, muž s přilbou béžovou prošívanou bundu, tmavé kalhoty a černou roušku. Ukradené zboží lupiči odnesli ve tmavých batozích na zádech.

Podle policistů z místa loupeže pak pachatelé ujeli na elektrickém skútru a elektrokoloběžce. Oba stroje pak kriminalisté našli v ulici nedaleko obchodu. Lupiči nemluvili česky. Bližší informace o tom, jakým jazykem zřejmě pachatelé mluvili, ale zatím policisté neuvedli.

Tagy: