Muž, který v Chomutově ukradl auto s dítětem, bude stíhán na svobodě. K činu se přiznal

Muž hledaný v souvislosti s případem krádeže auta s malým dítětem

Muž, který ve středu 12. ledna v Chomutově odcizil nastartované auto i s ročním chlapcem, bude stíhán na svobodě. Informaci potvrdila policejní mluvčí Miroslava Glogovská. Státní zastupitelství podle ní podnět vyšetřovatele k návrhu na vzetí obviněného do vazby neakceptovalo. Šestačtyřicetiletý obviněný byl v neděli propuštěn.

Chvíle hrůzy zažila ve středu matka chlapečka v Chomutově. Když ráno odváděla své starší dítě do školky, nechala před budovou nastartované auto, ve kterém v tu chvíli byl její teprve roční syn. Toho využil zloděj, který vůz i s dítětem ukradl.

Obviněného muže z Teplicka zadrželi policisté v pátek večer, k činu se přiznal. V případě prokázání viny mu hrozí podle Glogovské až tři roky vězení. Obviněn byl ze spáchání tří trestných činů, neoprávněného užívání cizí věci, krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí.

Obviněný si podle svého vyjádření vozu u mateřinky všiml a odcizil ho. „Údajně se chtěl s autem jenom někam odvézt. Dítěte v autě si měl všimnout až po chvíli. Z tohoto důvodu vůz okamžitě odstavil a z místa odešel,“ řekla v neděli policejní mluvčí Alena Bartošová.

S pátráním pomohla média

Policie po oznámení krádeže zorganizovala rozsáhlou pátrací akci. O několik desítek minut později si náhodní svědci nedaleko místa krádeže všimli odstaveného auta s rozsvícenými světly, ve kterém bylo malé dítě, a ihned zavolali policii.

S pátráním po neznámém zloději pomohly kamerové záznamy. Muže podezřelého z krádeže se pak podle Bartošové podařilo zadržet díky výzvě zveřejněné v médiích. Případ je podle ní zároveň varováním pro ostatní řidiče, kteří nechávají svá auta s klíči v zapalování nebo dokonce nastartovaná, protože případnému pachateli stačí jen několik sekund na jeho odcizení.

Redakci CNN Prima NEWS se podařilo mluvit s kamarádkou ženy dítěte, které pachatel odvezl. „Ona mi potom volala, brečela mi i do telefonu. Říkala, že ho takhle nechala a že byla v šoku, když se potom vrátila – auto nikde, malý nikde,“ potvrdila. Než ročního chlapečka našli, byla to prý pro ženu nejdelší hodina jejího života. „Říkala, že to bylo hrozné, protože musela být na stanici a nemohla ho ani hledat,“ doplnila kamarádka. Více se dočtete zde.

Tagy: