Zeman: Trpím nevyléčitelnou nemocí. Hučí mi v uších. Jde o takzvaný tinnitus

Prezident Miloš Zeman

PARTIE s prezidentem Milošem Zemanem 1.5.2022

I když jsou dny, kdy českého prezidenta nic nebolí, v pořadu Partie Terezie Tománkové přiznal, že trpí nevyléčitelnou nemocí. Tinnitus mu už řadu let způsobuje „hučení v uších“. Miloš Zeman ve vysílání CNN Prima NEWS dodal, že i proto se řídí doporučením lékařů.

„Někdy mě bolí více věcí najednou, někdy jenom jedna a když se ráno probudím, tak občas mě nebolí nic,“ komentoval svůj zdravotní stav prezident. V Partii Terezie Tománkové přiznal, že je nadále vyživován pomocí sondy. „Stále to trvá a zřejmě ještě bude trvat do podzimu,“ dodal.

Vedle toho řeší i další obtíže. „Víte co je zajímavé? Je to trochu kuriózní situace. Zjistil jsem, že jediná skutečně nevyléčitelná nemoc je tinnitus, hučení v uších. Důvod pro titulky, trpím nevyléčitelnou nemocí a mám už asi dvacet let hučení v uších,“ řekl Zeman.

Tinnitus je ale spíše příznak, který může mít několik příčin. Od stresu, krevního tlaku až po špatné postavení krční páteře. Šelest v uších lidé přirovnávají ke zvonění nebo pískání. Brání tak správnému sluchu.

Nejen proto Zeman slevuje z prezidentského programu. „Doktor mi zakazuje létání, proto jsem požádal pana premiéra Petra Fialu, aby mě zastoupil na summitu Severoatlantická aliance. Doporučení, nebo v tomto případě spíše příkaz lékařů, je zapotřebí respektovat,“ dodal.

Otázky kladli i diváci

Ve vysílání CNN Prima NEWS odpověděl i na dotazy diváků. Jednoho z nich zajímalo, co hlava státu plánuje po konci funkčního období. Druhý a poslední prezidentský mandát Zemanovi skončí 8. března 2023.

„Přestěhuji se z lánského zámku do Lán do bungalovu a budu číst. Četba zajímavých knih, především historických, je něco jako rozhovor s moudrými lidmi. Je třeba mít pokoru při rozhovoru s moudrými, není však nutné mít pokoru při rozhovoru se závistivými hlupáky,“ popsal s tím, že život důchodce prý ponese „strašně krásně“.

O Hrad se chystá zabojovat řada známých jmen, byť mnozí z nich svou kandidaturu ještě oficiálně nepotvrdili. To platí i pro dva největší favority výzkumů veřejného mínění: Andreje Babiše a Petra Pavla. Kdo by je případně mohl ve volbách ohrozit? Redakce CNN Prima NEWS připravila seznam potvrzených i váhajících uchazečů.

Tagy: