Trump obvinil Baldwina: Kameramanku zastřelil záměrně. Je to blázen, bije se s reportéry

Donald Trump a Alec Baldwin

Uplynuly více než dva týdny od tragédie Baldwina

Uplynuly už více než dva týdny od tragédie při natáčení westernu Rast, kdy herec Alec Baldwin omylem zastřelil kameramanku. Odpověď na otázku, proč se to stalo, je stále neznámá. Objevila se ale nová teorie. Podle ní by mohlo jít o sabotáž. Někdejší americký prezident Donald Trump má však jasno. Podle něj herec kameramanku zastřelil záměrně.

Vyšetřovatelé i média se prozatím nejvíc soustředili na osobu zbrojířky Hannah Gutierrezové-Reedové. Byla to totiž právě ona, kdo zodpovídal za bezpečnost při natáčení scén se střelnými zbraněmi.

Gutierrezová měla mít problémy s bezpečností na place už v minulosti. Její právník Jason Bowles v rozhovoru pro pořad televize ABC Good Morning America ale řekl, že se chovala zodpovědně a svou roli brala velmi vážně. Naznačil dokonce, že mohlo jít o sabotáž.

„Díváme se na tuto možnost a obáváme se, že to mohlo být to, co se tam stalo. Tedy že se někdo snažil úmyslně sabotovat natáčení propašováním ostrého náboje na scénu,“ uvedl Jason Bowles, právník Hannah Gutierrezové-Reedové. Podle něj zřejmě nebylo cílem zabít, ale vyvolat bezpečnostní incident, který by poškodil natáčení. Jak se ostrý náboj dostal do krabice se slepými, zůstává stále záhadou.

Trump obvinil Baldwina

Bývalý prezident USA Donald Trump má ale jasno. Ve čtvrtek v rozhlasovém pořadu Chrise Stigalla podle Newsweeku prohlásil, že Baldwin kameramanku Halynu Hutchinsovou zastřelil záměrně. „Podle mého názoru s tím měl něco společného. Ale když už nic jiného, jak můžete vzít zbraň, ať už nabitou, nebo nenabitou, a namířit ji na někoho, kdo ve filmu vůbec nehraje? Prostě ji na tu osobu namířit a zmáčknout spoušť?“ kroutil hlavou.

Baldwin na place smrtelně postřelil kameramanku a zranil scenáristu a režiséra Joela Souzu. Bývalý prezident naznačil, že zbraň herec mohl nabít. Novinářům také řekl, že podle něj Baldwin není v pořádku. „Pozoruji ho už léta. Dostává se do pěstních soubojů s reportéry. Chci říct, že všechno, co dělá, je výbušné. Je to blázen,“ uvedl Trump.

Tagy: