Trump poprvé od návratu z nemocnice promluvil k davu lidí z balkonu. Cítí se skvěle

Americký prezident Donald Trump se v sobotu poprvé od návratu z nemocnice do Bílého domu ukázal na veřejnosti, ke stovkám lidí promluvil z balkonu. Po prodělaném onemocnění COVID-19, kvůli kterému byl tři dny hospitalizován, se prý cítí skvěle, informují zahraniční tiskové agentury.

Trump z balkonu promluvil k účastníkům akce označené jako „mírumilovný protest za právo a pořádek“. Davu, z něhož před nadcházejícími prezidentskými volbami zaznívaly slogany jako „další čtyři roky“, řekl, že vakcína proti koronaviru bude připravena „opravdu velmi brzy“.

Jak poznamenala agentura AFP, Trump si ústa a nos nezakryl rouškou. Bílý dům nezveřejnil výsledky posledního Trumpova testu na koronavirus a odmítl sdělit, zda byl zkoumaný vzorek negativní. Není tedy jasné, zda prezident, který už pracuje z Oválné pracovny, je stále infekční.

Návrat k volební kampani

Prezidentovo sobotní vystoupení se podle médií všeobecně považuje za návrat ke kampani před prezidentskými volbami plánovanými na 3. listopad. Trumpův volební tým oznámil, že prezident bude mít příští týden dva dodatečné předvolební mítinky. V úterý promluví ve městě Johnstown v Pensylvánii a ve středu ve městě Des Moines v Iowě.

Pozitivní test na koronavirus SARS-CoV-2 ohlásil Trump minulý týden v noci na pátek, den poté byl hospitalizován a začal brát několik léků, včetně Remdesiviru. Z vojenské nemocnice byl propuštěn po třech dnech, během nichž pravidelně oznamoval, že se cítí dobře.

Ve čtvrtek hlavní lékař Bílého domu Sean Conley uvedl, že prezident má léčbu spojenou s COVID-19 za sebou.

Tagy: