Trump „přál“ k Vánocům: Shnijte v pekle. Vládne nám šílenec zcela mimo kontrolu

Americký exprezident Donald Trump si neodpustil ostrá slova ani ve vánočních poselstvích k národu. Svého rivala z voleb a nynější hlavu státu Joea Bidena označil za „nejhoršího a nejzkorumpovanějšího prezidenta v dějinách USA“, stejně tak se opřel třeba i do „nepříčetného“ prokurátora řešícího jeho kauzu s ovlivňováním voleb. Svým kritikům pak vzkázal, ať „shnijí v pekle“.

„Veselé Vánoce všem včetně jediné naděje zkorumpovaného Joea Bidena, nepříčetného Jacka Smithe (prokurátor vyšetřující Trumpa ze snahy zvrátit výsledek prezidentských voleb z roku 2020; pozn. red.), šílence mimo kontrolu, který jen najal právníky,“ napsal v jednom ze svých vánočních příspěvků na sociální síti Truth americký exprezident.

Dále se trefoval do amerických politiků kvůli inflaci, ústupu z Afghánistánu, vysokým daním, zelené politice i chování americké vlády směrem k ruské invazi na Ukrajinu a izraelské válce proti hnutí Hamás. Soupeři bývalého prezidenta prý „chtějí zničit kdysi velké USA“. „Nechť shnijí v pekle. A znovu, veselé Vánoce,“ napsal ve vzkazu Trump.

„Je těžké mít skutečně skvělé Vánoce, když máte zkorumpovaného a nekompetentního prezidenta, který chce své politické soupeře dostat do vězení,“ pokračoval v jiném příspěvku Trump s tím, že prý chce „zachránit zemi před šílenstvím a pohromou“. Trump totiž plánuje kandidovat v prezidentských volbách v příštím roce.

Jediný vánoční vzkaz bez útoku na své rivaly zveřejnil formou videa, ve kterém popřál Američanům společně se svojí manželkou a bývalou první dámou Melanií hezké svátky. V závěru dodal, že „s boží pomocí bude touto dobou v příštím roce USA na cestě být bezpečnější, silnější, lepší a více prosperující“. Volby se mají konat již v listopadu.

Trump mluví o manipulování voleb

Na své vlastní sociální síti také přednesl přání do následujících 12 měsíců. „Rok 2024 vejde do dějin jako rok velkého a plně koordinovaného nezákonného manipulování voleb křiváckým Joem Bidenem, tím nejhorším a nejzkorumpovanějším prezidentem v historii Spojených států,“ uvedl republikánský exprezident.

PODÍVEJTE SE: Coloradský soud rozhodl, že je Trump nezpůsobilý kandidovat na prezidenta

„Ale navzdory tomu všemu, nakonec tu bude velké a slavné vítězství pro ty statečné a udatné patrioty, kteří chtějí mít Ameriku opět velikou. Veselé Vánoce všem,“ napsal dále Trump.

Americký exprezident má aktuálně našlápnuto k tomu získat republikánskou nominaci pro další boj o Bílý dům. V primárkách své strany totiž podle průzkumů jasně vede a to navzdory kauzám, kvůli kterým musí docházet k soudům. Stíhání vedené Jackem Smithem v New Yorku se točí kolem Trumpovy snahy zmanipulovat výsledek voleb v roce 2020, jiná kolem finančních podvodů.

U demokratů se zdá být ještě jasněji. Výraznou podporu nad potenciálními soupeři ve straně má současný prezident Joe Biden. O druhý mandát chce usilovat navzdory tomu, že je dnes s 81 lety historicky nejstarším prezidentem v dějinách USA. Trumpovi je 77 let.

Tagy: