OBRAZEM: Trump není první. Slavné policejní fotky celebrit, které pily, loupily i vraždily

Drogy, alkohol, znásilnění, vraždy i nabádání ke vzpouře. Všechny tyto a mnohé další prohřešky mají celebrity na svědomí. Vedle notoricky známých průšvihářů, mezi které patří hráč amerického fotbalu O. J. Simpson, punker Sid Vicious nebo producent Phil Spector, se do střetu se zákonem dostaly i hvězdy vybavené div ne svatozáří. Prohlédněte si velkou galerii vězeňských fotografií slavných.

Nedávné zatčení Donalda Trumpa a jeho následné chlubení se policejním snímkem na sociálních sítích dává vzpomenout na desítky světových celebrit, kterým zkřížil cestu zákon. Jen pár hodin poté, co fotka vznikla, začala Trumpova prezidentská kampaň sama nabízet reklamní předměty s jeho „mučednickou“ podobiznou a heslem „Nikdy se nevzdávej!“ V Los Angeles už dokonce vznikl pouliční „trumpovský“ fotokoutek.

K TÉMATU: Zamračený obličej na policejní fotografii. Trump je prvním zatčeným prezidentem USA v historii

Potyčky slavných se zákonem je v zásadě možné rozdělit do dvou hlavních skupin. Do té první lze zařadit všechny prohřešky, které více či méně patří k životnímu stylu celebrit jako přechovávání drog, řízení auta pod vlivem alkoholu či nepřístojnosti na veřejnosti. Mnohem smutnější cejch mají ti, kteří připravili jiné o život nebo na nich páchali brutální násilí – a že jich nebylo málo. Jedny i druhé najdete v obsáhlé galerii v úvodu článku.

Tagy: