Trump šokoval v debatě s Harrisovou: Migranti u nás kradou psy a kočky. Pak je jedí

Donald Trump během prezidentské debaty

Trump: Nelegální migranti zabíjejí kočky a psy a jedí je

Republikánský kandidát Donald Trump v předvolební debatě s Kamalou Harrisovou překvapil prohlášením, že ve městě Springfield údajně migranti kradou lidem domácí mazlíčky. Psy a kočky pak údajně jedí, tvrdil Trump v debatě na ABC News. Moderátoři oponovali, že pro takové tvrzení není žádný důkaz.

Jedním z nejtřaskavějších témat první a zřejmě poslední debaty mezi Donaldem Trumpem a Kamalou Harrisovou byla migrace. Republikán kritizoval, že situace na jižní hranici s Mexikem se údajně během administrativy Joea Bidena výrazně zhoršila.

Na celou debatu Harrisové s Trumpem se můžete podívat zde:

„Lidé pašující drogy jsou ve Spojených státech díky Bidenovi a Harrisové. Všichni zločinci jsou u nás. Ve Venezuele jsou na tom lépe, protože všichni odešli k nám,“ řekl Trump v diskuzi na ABC News.

Harrisová se okamžitě začala bránit. Podle ní Trump sice o migraci často mluví, ve skutečnosti ji ale prý nechce vyřešit, aby nepřišel o politické téma.

„Já jsem tady jediná, kdo odsuzoval převaděče. Já jsem podporovala dvoustranický návrh zákona, který by poslal řadu členů pohraniční služby,“ začala demokratka.

„Zákon by pomohl omezit, kolik fentanylu se dostává přes hranice. Vím, že mnoho rodin tato krize ovlivnila. Jenže Trump zavolal pár lidem v Kongresu, aby pro ten zákon nehlasovali. Protože Trump problém potřebuje, protože z něj těží,“ řekla Harrisová.

Migranti jedí zvířata, tvrdí Trump

Následně Trump v debatě přitvrdil a šokoval prohlášením o tom, co migranti udělají ve městě Springfield.

„Ve Springfieldu ilegální migranti zabíjejí psy a kočky a jedí je,“ řekl republikán.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Arizona, Pensylvánie, Wisconsin. Trump chce urvat státy, díky kterým vyhrál před osmi lety

Prohlášení opařilo i moderátory ve studiu, kteří divákům sdělili, že v současnosti pro takové tvrzení nejsou důkazy. Trump ale trval na svém.

„Všude ve světě kriminalita klesá, u nás se ale zvyšuje,“ řekl republikán. „Pojďme se hned vydat do Washingtonu a podepíšeme tam zákon, aby se zavřela jižní hranice,“ vyzval. Harrisová kontrovala statistikami FBI, podle kterých naopak kriminalita v USA klesá. „Oni falšují statistiky, protože do nich nezahrnují státy, ve kterých je ta kriminalita naopak nejhorší,“ obvinil Trump FBI.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Sjezd demokratů okouzlili Obamovi. Guvernér popsal reportérovi CNN Prima NEWS atmosféru

Tagy:
migrace USA Donald Trump Springfield Kamala Harrisová Americké volby 2024