Sjezd demokratů okouzlili Obamovi. Guvernér popsal reportérovi CNN Prima NEWS atmosféru

Guvernér Pensylvánie Josh Shapiro popsal reportérovi CNN Prima NEWS Jakubu Říhovi atmosféru na sjezdu Demokratické strany.

Sjezd demokratů v USA

Sjezd amerických demokratů je v polovině. Hlavní pozornost na sebe strhli hlavně manželé Barack a Michelle Obamovi. Vyzvali Američany k aktivitě, protože výsledek prezidentských voleb prý bude těsný. Guvernér Pensylvánie Josh Shapiro popsal exkluzivně pro reportéra CNN Prima NEWS Jakuba Říhu atmosféru na místě.

Delegáti z jednotlivých států oficiálně potvrdili Kamalu Harrisovou jako svou kandidátku na prezidentku. Celý průběh akce připomíná spíše kulturní či sportovní akci než sjezd politické strany.

K TÉMATU: Biden schválil novou jadernou strategii, píší média. Prioritou je odstrašení Číny

Druhou čtvrtinu sjezdu otevřela pořádná show. Akce se koná v aréně United Center, která je domovem slavného týmu Chicago Bulls. Za ten hrával třeba Michael Jordan. Svoji superstar tu vytasil i tým demokratů.

V závěru večera vystoupil exprezident Obama. Všechna očekávání jeho proslov potvrdil. Jeho jméno mezi příznivci stále funguje. „Nepotřebujeme další roky chvástání, neohrabanosti a chaosu. Tento film jsme už viděli a ze zkušenosti víme, že další díly jsou zpravidla horší,“ pronesl.

Vystoupila i bývalá první dáma. „Je mi jedno, jak se politicky identifikujete. Nyní je čas na to, abychom se postavili za to, co v našich srdcích považujeme za správné,“ řekla před plnou arénou. Úspěch sklidil i manžel kandidátky Harrisové, advokát Douglas Emhoff.

Guvernér popsal atmosféru v táboru demokratů

Reportérovi CNN Prima NEWS Jakubu Říhovi popsal dojmy z projevu guvernér Pensylvánie Shapiro, o kterém se původně spekulovalo jako o kandidátovi na viceprezidenta. „Exprezident ukázal skvělou vizi. Úžasně vyzdvihl, co vše je v sázce,“ zdůraznil přední demokratický politik.

Zásadní je podle Shapira především návrat ke slušnosti a konec chaosu. Strana se podle něj musí soustředit všemi silami na zvolení Harrisové v podzimních volbách.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Chci, abys volil Trumpa, vyzývá falešná Taylor Swiftová. Exprezident sdílel satirické foto

Tagy: