Ozbrojení příznivci Trumpa obklíčili na dálnici autobus Bidenova týmu, na mítink nedojel

Autobus kampaně Joeho Bidena

Trumpovi fanoušci obklíčili autobus Bidenovy kampaně

Prezidentská kampaň Joeho Bidena zrušila páteční akci v texaském Austinu. Po cestě na dálnici její autobus totiž obtěžovali příznivci Donalda Trumpa. Někteří z nich byli údajně ozbrojení, autobus chtěli přepadnout a snažili se ho vytlačit ze silnice, informoval web Daily Beast.

Průzkumy veřejného mínění v Texasu ukazují, že typicky republikánská pevnost upřednostňuje prezidenta Donalda Trumpa. Proto tam zástupci Bidenovy kampaně naplánovali páteční akci ve snaze povzbudit podporu na poslední chvíli.

Ale když autobus Bidenovy kampaně odjel do Austinu, uvítala ho blokáda pro-Trumpových demonstrantů.

Autobus chtěli přepadnout, byli ozbrojení

Podle historika Erica Cervini Trumpovi stoupenci chtěli autobus přepadnout, mnozí z nich byli ozbrojení. „Obklíčili autobus na dálnici a pokusili se ho dostat ze silnice. Převýšili počet policistů 50:1 a nakonec narazili do auta zaměstnance,“ uvedl historik.

I pracovník kampaně Bidena řekl The Daily Beast, že Trumpovi příznivci obklíčili autobus na dálnici, zpomalili před ním a pokoušeli se ho zastavit nebo dostat z cesty. Úředník poslal snímek pořízený v autobuse, který ukazuje kamiony s nápisem Trump obklopující přední část vozidla. Pracovníci autobusu zavolali policii, která jim pomohla dostat se na místo určení.

Nakonec byla událost zrušena z bezpečnostních důvodů. Incident tak ještě rozvířil napjatou situaci, která před volbami v USA panuje. Případných výtržností a nepokojů se obávají hlavně majitelé obchodů, kteří už začali své podniky připravovat na nejhorší.

Tagy: