Tupá hlava, velké břicho, malý pinďour, řekl Havlíček o Novotném. Je to zvířátko, dodal

Pavel Novotný je zvířátko – tupá hlava, velké břicho, malý pinďour. Takto se místopředseda hnutí ANO Karel Havlíček na Instagramu vyjádřil o starostovi Řeporyjí a zkritizoval i další politiky, kteří mu podle něj umožňují prezentovat se v médiích. „Lepší být zvířátko, než lízač zadku estébáka,“ vzkázal Notovný Havlíčkovi přes CNN Prima NEWS. Za svůj kritizovaný výrok o Aničce Slováčkové se už dříve omluvil.

„Novotný je chudák, a to nejenom za to, co udělal v posledních dnech,“ podotkl Havlíček ve videu na Instagramu v souvislosti s výrokem Novotného o zdravotním stavu dcery hudebníka Felixe Slováčka. „Zemře mu dcera. Anička bohužel nemá žádnou šanci,“ napsal komunální politik na sociální síti X.

Havlíček dodal, že starosta Řeporyjí patří do zoologické zahrady a více se k němu nemá smysl vyjadřovat.

„Když chlap mluví o malém pinďourovi, tak to vždycky zavání buzeranstvím, nebo buranstvím. Připadá mi zoufalé, že si na mě honí fame. On jediné, co zatím dokázal, bylo v řiťolezectví. V tom je výborný,“ komentoval jeho slova pro CNN Prima NEWS Novotný.

Havlíčkovi prý ale vadí jiná věc – že se s Novotným fotí a vystavují ostatní politici. „Ať už je to premiér Petr Fiala (ODS), který se s ním směje na fotkách, ať už je to Danuše Nerudová (kandidátka do Evropského parlamentu za STAN, pozn. red.), která se ho zastává, nebo třeba Dana Drábová (předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost, pozn. red.), která spolupracuje se STAN,“ vyjmenoval Havlíček lidi, kteří podle jeho slov nesou „nemalou část viny za to, že tohle zvířátko se prezentuje v médiích tak, jak se prezentuje“.

ČTĚTE TAKÉ: Dostál chce Novotného dotáhnout do vězení. Hulvátství není trestné, vzkazuje elitní právník

„A to, že je to starosta části Prahy za ODS, je smutná vizitka ODS a premiéra,“ dodal Havlíček.

Sám Novotný uvedl, že svého příspěvku o nemoci Aničky Slováčkové lituje. To samé zopakoval redakci CNN Prima NEWS. „Vyjádřil jsem se velmi nešťastně a mrzí mě to,“ sdělil.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Nerudová roky publikovala v predátorských časopisech. Zda za to platila, si nevzpomíná

Tagy: