Turek čelí dehonestující kampani, říká Macinka. Rakušana obvinil ze zneužití moci ministerstva

Zakladatel strany Motoristé sobě Petr Macinka

Vážná obvinění Rakušana ze strany Macinky

Kolem lídra koalice Přísaha a Motoristé Filipa Turka se v posledních dnech odehrává šílená dehonestující kampaň, která přesahuje možnosti volebního štábu hnutí STAN, uvedl ve vysílání CNN Prima NEWS zakladatel strany Motoristé sobě Petr Macinka. Má prý obavu, že ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) zneužil kapacity resortu, kterému vládne. To však Rakušan ve vyjádření pro CNN Prima NEWS razantně odmítl.

Podle Macinky je důvodem k očerňování Turka strach, který má z něj STAN. „Ten musí být opravdu veliký, protože ta palebná síla, kterou na něj použili, je nebývalá,“ poznamenal. „Takže se bojím, jestli pan Rakušan nezneužívá ministerstvo vnitra k tomu, aby likvidoval své politické konkurenty,“ dodal.

ČTĚTE TAKÉ: Turek znovu pod ostrou palbou kritiky. Zlatej tatíček Hitler a kulaté číslo 88, psal před lety

Proti tomuto nařčení se však Rakušan brání. „Pan ministr rozhodně nevyužívá kapacity resortu k vedení politické kampaně proti žádnému politickému subjektu. Ministerstvo vnitra v souladu se zákonem vystupuje ve vztahu k volbám a volebním kampaním zcela apoliticky,“ sdělil pro CNN Prima NEWS tiskový mluvčí ministerstva vnitra Ondřej Krátoška.

Kolem kandidáta do Evropského parlamentu Turka se rozvířila velká debata. Diskutuje se zejména o jeho sympatiích k nacismu, například kvůli snímku, na němž má zdviženou pravici. Podle Macinky je to ale celé hloupost. „Filip Turek není neonacista a pokud k něčemu inklinuje, tak je to blbý a značně nekorektní humor,“ bránil lídra koalice Macinka.

Podle komentátora CNN Prima NEWS Thomase Kulidakise je obvinění Víta Rakušana ze zneužití úřadu skutečně závažné. „Jistě se bude řešit nejen během voleb, ale i po nich,“ zdůraznil.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Turek je ikonický člověk, řekl Macinka. Nacistické předměty jsou podle něj pseudoproblém

Tagy:
kampaň Vít Rakušan obvinění Petr Macinka Evropské volby 2024 Ministerstvo vnitra České republiky Filip Turek politika Danuše Nerudová