Vlna veder vrcholí. Extrémní teploty zasáhnou Čechy i Moravu. ČHMÚ odhadl, kdy se ochladí

Holčička v létě

Do České republiky dorazily extrémně vysoké teploty, nejvyšší se vyšplhají až k 36 °C. Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) se zatím vedra nevyvarujeme, ochladit by se mohlo ke konci příštího týdne. Nárazově do tuzemska dorazí i přeháňky a bouřky.

úterý by podle meteorologů mělo být jasno, na severu a severovýchodě zpočátku polojasno. „Nejnižší noční teploty klesnou k 15 až 11 °C, nejvyšší denní teploty vystoupají k 30 až 34 °C,“ uvádí ČHMÚ na svém webu. V severozápadní polovině Čech se může teplota vyšplhat až k 36 °C, v 1000 metrech na horách očekávejte kolem 26 °C.

Středa bude jasná, odpoledne a večer začne od západu částečně přibývat oblačnosti, později večer se na západě a severozápadě mohou objevit ojedinělé přeháňky nebo bouřky. „Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 18 až 14 °C, nejvyšší denní teploty pak mezi 32 až 36 °C,“ informují meteorologové.

I ve čtvrtek bude polojasno, přechodně až oblačno a místy se mohou objevit přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty klesnou k 20 až 16 °C, nejvyšší denní teploty v Čechách vystoupají k 27 až 31 °C, na Moravě a ve Slezsku k 32 až 36 °C.

Také v pátek bude jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty klesnou k 18 až 14 °C, v jihozápadní polovině Čech místy až k 12 °C. Nejvyšší denní teploty se pak dostanou na 27 až 31 °C.

sobotu by pak mělo být polojasno, přechodně oblačno a místy se objeví i přeháňky nebo bouřky. „Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 18 až 14 °C, nejvyšší denní teploty 29 až 33 °C, na jihovýchodě až 36 °C,“ avizuje ČHMÚ. Také v nadcházejících dnech bude jasno až polojasno, nejvyšší teploty by se měly dostat na 33 °C.

Tagy: