Tváře CNN Prima NEWS darovaly krev. V rámci kampaně Ruce se můžete připojit i vy

Tváře CNN Prima NEWS během darování krve

Kampaň Ruce vyzývá dárce krve

Český červený kříž ve spolupráci se CNN Prima NEWS spouští kampaň zvanou Ruce. Ta má lidem připomínat, že i přes probíhající pandemii koronaviru je i nadále možné a hlavně důležité darovat krev. Dárci se nyní staly také tváře televize CNN Prima NEWS.

Jedním z dárců byl například moderátor Zpráv na CNN Prima NEWS Jaroslav Brousil. „Já jsem zjistil, že třeba člověk po úrazu potřebuje krev až od 80 dárců, což je opravdu hodně,“ uvedl Brousil jeden z důvodů, proč darovat krev. Dodal, že i když dárců není málo, není jich ani moc, proto je potřeba, aby se přidali i další.

Krev může darovat většina lidí, u covidové plazmy je to ovšem jiné. Jejím dárcem se nemohou stát například ženy, které již porodily. „Plazmu bohužel dávat nemůžu, ale krev jo,“ prohlásila moderátorka pořadu 360° Pavlína Wolfová. Celou kampaň vnímá jako dobrou věc. Sama však byla prvodárcem, za což se prý trochu stydí.

Krev daroval mimo jiné také sportovní redaktor a moderátor CNN Prima NEWS Petr Vágner či správce sociálních sítích Veronika Příkaská. „Je to pro dobrou věc a není se čeho bát. Každý by měl darovat,“ řekla při odběru.

Na Vágnerův popud se pak k akci připojili i někteří sportovci. „Čím víc nás bude, tím líp,“ chválil kampaň hokejista hrající v prestižní NHL Radko Gudas. Podobně to vidí i bývalá fotbalová hvězda Vladimír Šmicer a doufá, že i svým příkladem může lidi přesvědčit, aby sami šli krev darovat.

V rámci kampaně Ruce se můžete do darování krve zapojit i vy. Více informací najdete na webu CNN Prima NEWS.

Tagy: