Brutální vyvraždění rodiny: Jsme v bezpečí, psali z krytu. Hamás je pak postřílel i s dětmi

Lidé na demonstraci v USA na podporu Izraele přinesli fotografie obětí Hamásu (8. 10. 2023).

Válka v Izraeli

Svět obletěly fotografie izraelské rodiny s malými dětmi, která se stala obětí řádění Hamásu. Teroristé zavraždili rodiče s šestiletými dcerami a čtyřletým synem. Ti přitom jen krátce před smrtí napsali svým blízkým, že se jim podařilo dostat v bezpečí do krytu.

Tamar a Jonatan Kedem-Siman Tovovi byli se svými šestiletými dvojčaty a čtyřletým synem při sobotním útoku Hamásu na Izrael v kibucu Nir Oz, jen kousek od hranice s Pásmem Gazy. „Dostali jsme se do domácího krytu. Všichni jsme v pořádku,“ napsala tehdy matka dětí přátelům do Austrálie, cituje zprávu z WhatsAppu deník Sydney Morning Herald.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Největší selhání izraelské rozvědky v historii. Hamás nás zcela zaskočil, popisuje analýza

O hodinu později už však svým blízkým přestala odpovídat. „Začalo to být opravdu strašidelné. Snažili jsme se jí volat i psát. Pokoušeli jsme se spojit s dalšími lidmi, které v oblasti známe, otravovali jsme všechny,“ popsala zdrcující chvíle Mor Lacobová, která byla s rodinou v kontaktu.

An entire family murdered in cold blood. Kedem family: Father Jonathan, mother Tamar, 6-year-old girls Shachar and...

Posted by ‎נפתלי בנט - Naftali Bennett‎ on Sunday, October 8, 2023

Tragickou zprávu o smrti rodiny potvrdil v neděli i izraelský diplomat Elad Strohmayer. „Celá rodina zmizela ze světa. Byli brutálně zavražděni teroristy Hamásu. Zapamatujte si jejich jména,“ citoval ho deník Telegraph.

Kdo zabije děti i s rodiči?

Usměvavé fotky rodiny sdílela se zármutkem a rozhořčením řada osobností. „Celá rodina chladnokrevně zavražděna. Podívejte se na jejich šťastné tváře. Na jejich lásku. Všichni byli zavražděni palestinskými teroristy. Jen proto, že jsou Židé,“ napsal na Facebooku bývalý izraelský premiér Naftali Bennet.

Na rodinu veřejně vzpomínalo i množství blízkých. „Mé srdce krvácí. Tolik jsem doufala, že je najdou, a pak mě zasáhla hořká zpráva. Tamar, má lásko, nemůžu tomu uvěřit. Co za nízké lidi zabije děti s jejich rodiči?“ lamentovala podle Israel National News přítelkyně zesnulé Sofia Cohenová. „Slzy neustávají. Slibuju, že nezapomenu. Jste příklad lidí, kteří v téhle zemi chybí. Je mi líto, že jsem vám v posledních chvílích nemohl pomoct,“ přidal se Gilead Mamon.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Gaze hrozí humanitární katastrofa, varoval Peksa. Zemřít mohou desetitisíce Palestinců, říká Drulák

Tagy: