Ty jo, to byla bomba, smál se Blümel. Po direktu u mantinelu se mu spalo krásně

Hned se celá lavička národního týmu i jeho fanoušci obávali, že může být zle. Jeden z nejlepších hráčů reprezentace na mistrovství světa ve Finsku Matěj Blümel schytal v sobotním zápase s Norskem tvrdý direkt od Andrease Martinsena. Po něm se dlouho sbíral z ledu. Ale nakonec byl – samozřejmě v nadsázce – vlastně za schytaný zákrok rád. Prý se mu po něm krásně spalo.

Útočník Matěj Blümel je po nepotrestaném zákroku Andrease Martinsena ze sobotního utkání mistrovství světa proti Norsku v pořádku a těší se na pondělní zápas s hokejisty USA. I když byl bezprostředně po ataku ve třetí třetině hodně otřesený, v neděli si už pochvaloval, že se vyspal nejlépe od příjezdu do dějiště turnaje.

Martinsen zasáhl jednadvacetiletého útočníka před polovinou třetí třetiny. Ačkoliv česká strana byla přesvědčená o zcela jasném faulu na hlavu, Nor potrestání unikl. Pro Blümela naopak zápas skončil.

„Ty jo, to byla bomba,“ pousmál se Blümel po nedělním tréninku na úvod rozhovoru s novináři. „Asi se mi to trochu vymstilo, když jsem tady říkal, jak jsme dostali bombu (od Rakouska), tak teď jsem ji dostal já. Ale ne, patří to k tomu, jen jsem to odnesl já. Naštěstí to nebylo nic vážného, jen jsem trochu potlučený,“ dodal s úlevou.

Na soupeře nebyl ani naštvaný. „Ne, já to ani moc nejdřív neviděl. Sedl jsem si na střídačku a něco tam řešil s doktorem. Pak jsme usoudili, že to nemá smysl a bude lepší, když půjdu do kabiny. Tam mě vyšetřil a všechno bylo v pohodě. Oni prohrávali, museli něco změnit. Odnesl jsem to já, tak díkybohu, že jsem byl jen otřesený a v pondělí normálně nastoupím,“ řekl Blümel.

Pochvaloval si naopak, jak dobře se na neděli vyspal. „Paradoxně to byla nejlepší noc od chvíle, co jsme sem přijeli. Takže jediné pozitivum aspoň,“ řekl se smíchem Blümel. „A teď se cítím docela dobře, čekal jsem to trochu horší. Těším se na zápas proti Americe.“

Hertl se omlouval, že netrestal

Marně přemýšlel nad tím, zda měl v kritické chvíli udělat něco jinak. „Říkal jsem si, že možná dát hlavu nahoru dřív... Ale když jsem viděl zpomalený záběr? Fakt jsem jen převzal puk a hned jsem ji koupil. Asi bych nic jinak neudělal. Můj pohled je takový, že tam ten hráč jel s tím, že mě trefí. Bohužel, tak to bylo a trefil mě. Jdeme dál,“ prohlásil Blümel.

Potěšilo ho však, jak se ho zastali spoluhráči i trenér Kari Jalonen, který ventiloval nespokojenost s postojem sudích ihned po utkání mezi novináři. „To bylo od nich hezké. V kabině běžela televize, viděl jsem to. A Hertlík (Tomáš Hertl) za mnou pak přišel po zápase a říkal, jak ho mrzí, že se za mě rovnou na ledě nepostavil, ale že to neviděl. Ale přesně to je krásné, že takový hráč mi tohle poví. Jsem rád, že kluci závěr zvládli a máme tři body do tabulky,“ uvedl Blümel.

„Je samozřejmě úleva, že je Mates v pořádku, protože když jsme potom viděli ten záběr z kamery na helmě rozhodčího, tak nám přišlo docela nepochopitelné, že to neodpískal jako jasný útok na hlavu a faul. Na tom videu to vypadalo opravdu špatně, ale Mates je zaplaťpánbůh tvrdý chlap a bude hrát,“ řekl asistent trenéra Libor Zábranský.

Vedení českého týmu mohlo uvažovat i o dodatečné stížnosti k Mezinárodní hokejové federaci. „Byl tam za námi šéf rozhodčích a hlavně Kari to s ním probíral. Tvrdě se zastává týmu, což je určitě v pořádku. Nechci říct, že bychom si chtěli stěžovat na rozhodčí, ale několik sporných rozhodnutí tam bylo, která byla jasně patrná. Je to pryč, hlavně, že je Mates v pořádku, tím to končí,“ prohlásil Zábranský.

Kdo bude podle vás nejproduktivnějším hráčem české hokejové reprezentace na MS ve Finsku?

Tagy:
Norsko bomba Finsko hokej mistrovství světa v hokeji USA sport Libor Zábranský česká hokejová reprezentace Tomáš Hertl MS v hokeji 2021 Matěj Blümel sportovní soutěž Mistrovství světa v ledním hokeji Kari Jalonen MS v hokeji 2022 Andreas Martinsen