Meghan rozzuřila titulka s její fotkou. Rasismus, obvinila časopis kvůli známé písni

Vévodkyně Meghan

Svoboda: Královská rodina teď musí působit jednotně

Vévodkyně Meghan vzbudila řadu kontroverzí. Vůbec nejcitlivější bylo nařčení královské rodiny z rasismu. A nyní se opět zdá, že je toto téma pro bývalou herečku opravdu zásadní. Nová kniha s názvem Courtiers odhaluje, že manželka prince Harryho měla být pohoršena i další skutečností. Obálka časopisu Vanity Fair z roku 2017 byla podle ní rasistická, informují zahraniční weby.

Vévodkyně ze Sussexu byla rozzuřená z vydání časopisu Vanity Fair z roku 2017, tvrdí autorka knihy Courtiers Valentine Lowová. Obálka s tváří Meghan byla podle ní rasistická, upozorňuje web Daily Mail.

Plátek tehdy oznamoval její vztah s princem Harrym. Na titulce stálo: I'm Just Wild About Harry. Titulek připomínal stejnojmennou píseň Judy Garlandové z roku 1939. Právě v souvislostí s touto písní byly ale podle ní negativně zobrazeny tanečnice s černou tváří, tvrdí kniha.

„Harry a Meghan se proto snažili dosáhnout změny titulku, protože si mysleli, že tato spojitost byla rasově motivovaná,“ uvedl neznámý zdroj podle úryvku, který získal britský deník Daily Mail.

Meghan byla údajně tak rozhořčena, že chtěla vyhodit svého nově najatého poradce pro styk s veřejností Keleigha Thomase Morgana. Vadilo jí, že se časopis rozhodl zaměřit na její vztah s vévodou ze Sussexu, a ne na její hereckou kariéru a filantropické úsilí.

Vévodkyně totiž přesvědčila prince Harryho, aby byl článek věnován především oslavě 100. dílu seriálu Suits, jenž je v Česku známý pod názvem Kravaťáci. Redaktor časopisu Vanity Fair Sam Kashner se však přiznal, že o seriálu ani o ní nikdy neslyšel, a zeptal se jí přímo na její vztah s Harrym, uvádí se ve zprávě.

Tagy: