Učitel na základní škole v Hradci měl napadnout a škrtit žáka. Musela přijet záchranka

Učitel jedné z hradeckých základních škol napadl žáka.

Učitel měl při tělocviku napadnout žáka

Učitel jedné z hradeckých základních škol napadl žáka. Incident se měl stát minulý čtvrtek během hodiny tělesné výchovy. Podle informací, které se podařilo štábu CNN Prima NEWS zjistit, ho povalil na zem a začal ho škrtit. Událost vyšetřuje policie.

K napadení mělo dojít 24. března na Základní škole logopedické v Hradci Králové. Drama se mělo odehrát v tělocvičně školy při vybíjené, do které se zapojil i učitel.

Maminka chlapcova spolužáka popsala událost velmi emotivně na sociální síti:  „Učitel hodil míč po žáku 7. ročníku, ten však míč chytil a hodil ho po něm zpět, vybil učitele a začal se radostí smát, učitel se začal smát taky, došel k žákovi, chytil ho do kravaty, složil ho na zem a pokračoval ve škrcení, než se žák rozbrečel.“

Událost potvrdila i policie, která byla na místo kromě záchranné služby přivolaná a ihned se případem začala zabývat. „Přivolaný lékař u chlapce nezjistil žádné poranění. Případ vedeme jako přestupkové jednání, které poté předáme magistrátu Hradce Králové,“ uvedla mluvčí policie Královéhradeckého kraje Iva Kormošová.

Jde o školu, která pracuje s dětmi se sluchovým postižením, které jsou velmi citlivé na jakákoli narušení bezpečného klimatu školy. „Tam se, zaplaťpánbůh, podařilo velmi rychle zareagovat díky schopnostem těch speciálních pedagogů, stabilizovat pocit důvěry žáků ve školu a stabilizovat bezpečné prostředí,“ popsal krajský radní pro oblast školství Arnošt Štěpánek (Piráti).

Dodal, že jde o pedagoga, který má teprve dvouletou praxi, navíc během období covidu. Dostal okamžitou výpověď. „Učitel už není zaměstnancem školy, tzn. bereme to jako individuální selhání, ale pochopil, že v této škole už nemá své místo,“ uzavřel Štěpánek.

Jestli napadení předcházela nějaká provokace ze strany žáka, by mělo odhalit vyšetřování policie a magistrátu jako správního orgánu.

Tagy: