Učitelka ve školce byla tak opilá, že sotva stála na nohou. Nadýchala téměř tři promile

Učitelka v mateřské škole na Slovensku nadýchala téměř tři promile.

Opilá učitelka v mateřské škole

Téměř tři promile nadýchala učitelka mateřské školky ve slovenském městě Partizánske. Opilá byla tak, že sotva stála na nohou. Když se potácela s dětmi na zahradě, všimla si toho ředitelka a zavolala policisty. Na alkoholem značně posilněnou ženu čekala okamžitá výpověď.

Sotva stála, chovala se divně. Přitom byla se sedmnácti dětmi ve věku 3 až 4 roky na zahradě. V tu chvíli učitelku zpozorovala ředitelka mateřské školy.

„Když jsem k ní přišla, vycítila jsem, že něco není v pořádku. I když měla roušku. Věděla jsem to pak potom, co promluvila,“ uvedla ředitelka Mária Gendierová.

Učitelka v pořádku skutečně nebyla. Gendierová poznala, že její podřízená pila –⁠ a ne málo. Jenže žena odmítla dýchnout do přístroje, a tak ředitelce nezbylo nic jiného, než zavolat policisty. Ti pak učitelku přemlouvali další dvě hodiny, než se podvolila k dechové zkoušce. Výsledek všechny šokoval.

Přístroj ukázal 2,7 promile a po 15 minutách to bylo 1,12 miligramu na litr, což je v přepočtu 2,33 promile.

Policisté učitelku obvinili z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Město, které spravuje školku, jí pak okamžitě dalo vyhazov.

Tagy: