Ukrajinský dron se slitoval nad ruským vojákem. Shodil mu vodu a instrukce, jak se vzdát

Ukrajinský dron zachránil ruského vojáka.

Operátor ukrajinského dronu zachránil ruského vojáka

Prapor K-2, který je součástí 54. brigády ukrajinské armády, zveřejnil tento týden na několika sociálních sítích video, které zachycuje zraněného ruského vojáka. Operátor ukrajinského dronu se nad ním slitoval a shodil mu vodu a instrukce, jak se má vzdát.

Video začíná ve chvíli, kdy ukrajinský dron po útoku prohledává ruský zákop a hledá přeživší, přičemž spatří zraněného ruského vojáka, který leží nejméně na dvou tělech pod zemním obloukem. Není jasné, kde nebo kdy bylo video natočeno, zdá se ale, že se odehrává koncem léta na bojišti v oblasti Donbasu na východě Ukrajiny, napsal web The Telegraph.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Putinův režim se zhroutí, řekl disident propuštěný z gulagu. Vyzval k přípravě ruské demokracie

Ukrajinský dron shodí poblíž zraněného muže granát, který ho však nezabije. Později se k zákopu vrátí a zjistí, že se voják odplazil od zemního oblouku, leží na zádech a prosí, aby byl ušetřen.

Ukrajinský operátor dronu se nad zraněným slituje. Dron odhodí granáty na bojiště, odletí zpět na základnu a poté se vrátí s lahví vody a vzkazem s instrukcemi, jak se muž může dostat do ukrajinských linií a do bezpečí. Ruský voják se pokřižuje a než se napije vody, zamává ukrajinskému operátorovi a vyjádří mu dík.

Poté vytáhne z kapsy injekční stříkačku a vstříkne si do levé paže lék proti bolesti. Vyčerpaně si lehne na záda, než sebere síly a vypotácí se ze zákopu. Má zraněnou nohu a okamžitě padá na zem. Poté se opatrně zvedne a pomalu kráčí vpřed.

Ukrajinský dron vede zraněného přes bojiště. Oblaka kouře ukazují, že boje stále pokračují. V jednu chvíli ruský voják leží v kráteru a signalizuje dronu, že si chce před pokračováním cesty zakouřit. Vytáhne z kapsy novou krabičku cigaret, rozbalí ji, jednu si vezme a zapálí si. Dron se rozletí, aby získal širší pohled na bojiště.

Voják se v doprovodu ukrajinského dronu nakonec dostane k ukrajinským zákopům, kde se vyčerpaně zhroutí na zem a vzdá se dvěma ukrajinským vojákům.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Rusové mu hrozili mučením a zabitím. Slovenský duchovní popsal děsivé zážitky ze zajetí

Tagy: