Uškrtil svou spolužačku, nyní vyšel najevo šokující důvod: Nenechala ho opisovat

Policejní rekonstrukce vraždy studentky

Vražda studentky v Bratislavě

Student Volodymyr letos v červnu na internátu Mladá Garda v Bratislavě uškrtil svoji spolužačku Máriu. Po několika dnech se k vraždě přiznal, až nyní se ale ukázal důvod, proč k tragické události vůbec došlo – údajně ho nenechala opisovat na zkoušce. Volodomyr momentálně čeká ve vazbě na soud.

Oba spolužáci pocházeli z Ukrajiny a v Bratislavě studovali na Slovenské technické univerzitě. V červnu ale Volodymyr Máriu uškrtil. Poté mrtvé podle webu tvnoviny.sk svlékl ponožky, zakryl ji dekou a z pokoje odešel. Mrtvou Máriu našli druhý den. „Ležela v pokoji, fialová,“ řekla jedna ze studentek.

Nejdříve nic nenasvědčovalo tomu, že jde o násilnou smrt a spekulovalo se o náhlém kolapsu. Vyšetřování a pitva ovšem odhalily, že studentka zemřela cizím zaviněním. Volodymyr po činu tvrdil, že má alibi, údajně si volal s kamarádem. Nakonec se po pár dnech nahlásil na policii a sám se k činu přiznal.

V polovině listopadu byl obviněn z vraždy. „Vyšetřovatel bratislavské krajské kriminálky ukončil vyšetřování zpracování návrhu na podání obžaloby dne 16. listopadu 2022 pro trestný čin vraždy,“ řekl webu tvnoviny.sk bratislavský policejní mluvčí Michal Szeiff.

Současně také vyšel najevo motiv hrůzného činu. Dosud se spekulovalo, že ho k tomu mohly přivést neopětované city. Nyní se ale ukázalo, že mladík zřejmě vraždil proto, že ho spolužačka nenechala opisovat během zkoušky, u které následně propadl.

Mladý Ukrajinec má podle deníku Plus 7 dní trpět schizofrenií. V minulosti se údajně léčil i na psychiatrii a bral léky. Ty měl ovšem měsíc před vraždou vysadit. Zatím se nicméně neukázalo, že by byl v době vraždy nepříčetný. Hrozí mu tak 15 až 20 let vězení.

Tagy: