Útok na české zákazníky v polském pohraničí. Někdo jim před obchody propichuje pneumatiky

Muži z Chuchelné někdo při nákupu v nedalekých Křenovicích propíchal pneumatiky.

Českým zákazníkům obchodů propíchali v Polsku pneumatiky

V polském příhraničí se odehrálo několik útoků na auta českých zákazníků. Ti parkovali před obchodními centry a zatímco nakupovali v místních obchodech, někdo jim propíchal pneumatiky. Případem se nyní zabývá polská policie, uvedla ve svém vysílání televize CNN Prima NEWS.

Incidenty se staly před prodejnami potravinových řetězců Dino a Stokrotka, jež se nacházejí v polských Křenovicích (Krzanowicích). Právě tam vyrazil i poškozený řidič Petr Moravec. „Už při příjezdu jsem si všiml jednoho pána, který se na mě škaredě díval. Nechápu proč, akorát jsem přijížděl,“ popsal pro redakci CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Hrůzný případ znásilňování dětí mnichem z Polska. Viní ho ze 14 přečinů v několika zemích

Nevěnoval tomu pozornost, a když našel vhodné parkovací místo, vyrazil na nákupy. „Když jsem se vrátil a opět se rozjel, zaznamenal jsem pokles tlaku v pneumatice. Zpočátku jsem tomu nevěnoval pozornost. Jenže druhý den byla pneumatika zcela prázdná. Na boku jsem si všiml třech vpichů, nejspíše vyrytých tenkou jehlou,“ popsal nepříjemný zážitek Moravec.

V autoservisu řidiči z Chuchelné řekli, že je nutná výměna pláště kola, která ho stála okolo dvou tisíc korun. O případu byl informován i starosta malé obce ve Slezsku Rudolf Sněhota. „Minulý týden mě o celé události informoval a sdělil mi, že se incident stal v nedalekých Křenovicích, které jsou vzdáleny pouhé tři kilometry. Místní jsou zvyklí vyrážet kvůli lepším cenám za hranice, nejedná se o nic neobvyklého,“ vysvětlil pro CNN Prima NEWS.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Obchody za hranicemi se připravují na vánoční nákupy. Ve slevách už je i cukroví

Tagy:
pneumatika Polsko servis nakupování Slezsko poškození Chuchelná Petr Moravec Krzanowice Rudolf Sněhota